Novi 27. svetovni prvak
Prispeval Marjan Šemrl   
ponedeljek, 19 Maj 2014 21:16

 

Aleksandr Surenovich Dronov

altTretjič v zgodovini se je zgodilo, da je igralcu uspelo ponovno osvojiti naslov najboljšega dopisnega šahista na svetu. Moskovčan Aleksandr Surenovich Dronov je leta 2010 postal 22. svetovni prvak, po štirih letih pa se je ponovno zavihtel na dopisni olimp. Letos je postal 27. svetovni prvak dopisnega šaha. Pred njim sta dvojno krono osvojila le Estonec Tõnu Õim (9. In 14.) ter Nizozemec Joop van Oosterom (18. In 21.). Seznam vseh dosedanjih svetovnih prvakov najdete v wikipediji.

Vsi vemo, kako zelo težko je dandanes zmagovati v dopisnem šahu. Tabela 27. svetovnega prvenstva je vse do konca kazala povsem nejasno sliko. Na koncu se je izkazalo, da je turnir uspešno kontroliral prav Dronov. Zmagal je s pol točke prednosti in ob tem dobil le tri partije. Premagal je zadnje tri na lestvici in to je bilo dovolj, da je prvi pretrgal ciljno vrvico. Zmaga je vsekakor več kot zaslužena in lahko zanjo Dronovu samo čestitamo. Glede na to, da je 28. prvenstvo startalo lani, se mu obeta, da bo naslov aktualnega svetovnega prvaka nosil vsaj dve leti.

Tik pod vrhom je s pol točke manj ostala kar trojica nemških igralcev. Srebrno medaljo je osvojil Matthias Kribben, bronasto pa Thomas Mahling. Na nehvaležnem četrtem mestu je pristal naš stari znanec, večkratni zmagovalec svetovnega pokala, Reinhard Moll.

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: torek, 20 Maj 2014 07:18
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.