Kongres ICCF – Bremen 2016 – 2. del
Prispeval Marjan Šemrl   
torek, 16 Avgust 2016 07:15

 

Slovenija je prejela komplet srebrnih medalj za drugo mesto na olimpijadi ter zlate medalje za zmago na 1. evropskem ekipnem pokalu v šahu 960!

 

V nedeljo smo na prizorišče potovali skoraj cel dan. Sam sem letel iz Ljubljane in po 7 urah čakanja priletel v Bremen, kjer je letališče le 5 km oddaljeno od prizorišča kongresa. Kolegi iz reprezentance, ki so prišli zgolj na podelitev medalj in kratko druženje pa so potovali z avtomobili. Lahko si mislite, da 1200 km v eno smer ni mačji kašelj.

Zvečer je bil na sporedu spoznavni večer, kjer smo za pestrost dogajanja poskrbeli prav Slovenci z enotno uniformo. Majice ŠZS so nam sicer malce prevelike, toda osnovni cilj, prepoznavnost Slovenije je bil dosežen.

Dopoldanski del prvega kongresnega dne je bil posvečen otvoritvenim govorom, ki so bili pospremljeni z dopadljivim kulturnim programom v izvedbi vrhunske lokalne pevske skupine. Nadaljevali smo s podelitvijo priznanj. Slovenija letos v posamični konkurenci priznanj ni prejela, smo pa zato prejeli kar dve odmevni nagradi v ekipni konkurenci.

 

Druga olimpijska ekipa sveta v sestavi: Marjan Šemrl, Iztok Brunšek, Aleš Borštnik, Jernej Šivic, Danilo Korže in Borko Bošković je prejela srebrne medalje!

 

 

Zmagovalna ekipa 1. evropskega pokala v šahu 960: Aleš Borštnik, Danilo Korže, Milan Horvat in Darko Babič pa se je okitila z zlatimi medaljami.

 

Popoldanski del kongresa je prinesel bolj ali manj dolgočasne teme: ugotavljanje prisotnosti delegatov, nov glasovalni sistem, članstvo v ICCF, zapisnik lanskega kongresa ... Predstavljeni so bili rezultati treh delovnih skupin v preteklem letu (igralni čas, rating sistem, finance). Skupine so podale svoje predloge, o katerih bomo glasovali v nadaljevanju kongresa.

Sledilo je finančno in revizorsko poročilo. Finančno stanje ICCF je zdravo, čeprav zadnja leta zveza beleži deficit na letni ravni (prihodki cca 80.000, odhodki 100.000€, finančne rezerve preko 200.000€). Sprejeli smo nekaj sklepov, ki omogočajo, da države članice z nizkim BDP plačujejo nižje stroške udeležbe na turnirjih svoje cone. Funkcionarji ICCF bodo v bodoče prejemali (bolj) realna nadomestila stroškov za udeležbo na kongresu. Dnevni red bodočih kongresov je reorganiziran, zato bodo kongresi en dan krajši.

 

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 29 Avgust 2016 20:48
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.