SLO CORR 2018 - Letna seja
Prispeval Marjan Šemrl   
ponedeljek, 17 September 2018 11:55

 

Redno letno srečanje dopisnih šahistov Slovenije je potekalo v soboto, 15. 9. 2018, v prostorih ljubljanskega Šahovskega doma. Srečanja se je udeležilo okrog 20 dopisnih igralcev iz cele Slovenije. Po uvodnih neformalnih razgovorih ob jutranji kavi smo začeli z redno letno sejo.

 

 

Predsednik Sveta za dopisni šah Danilo Korže je predstavil delo in rezultate naše zveze v preteklem letu. Selektor slovenskih reprezentanc Aleš Borštnik je poročal o tekočih reprezentančnih nastopih in planih za naslednje leto. Delegat pri ICCF Marjan Šemrl sem poročal o nedavnem kongresu v Walesu. Ob posameznih točkah poročila se je vnela poučna debata o pravilih dopisnega šaha in tudi o najnovejši tehnologiji.

 

Pomembni sklepi seje:

  • Razpiše se 22. državno prvenstvo v dopisnem šahu z začetkom v oktobru 2018.
  • Sprejme se povabili nacionalnih zvez Švedske in Danske za prijateljski dvoboj. 

 

V okviru seje je potekala tudi podelitev priznanj za uspehe v preteklem obdobju.

 

Po končani seji smo nadaljevali z neformalnim druženjem, ki smo ga zaključili s hitropoteznim turnirjem. Tudi letošnje srečanje je pokazalo, da je ta oblika druženja dragocena predvsem iz vidika izmenjave znanja in izkušenj.

 

{jcomments on}

 

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 17 September 2018 12:12
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.