Dopisna olimpijada
Prispeval Marjan Šemrl   
petek, 11 Januar 2019 15:38

 

Slovenija ima v primerjavi z drugimi državami relativno malo dopisnih igralcev, toda lahko se pohvalimo, da kljub temu krepko mešamo štrene v svetovnem in evropskem vrhu. Pravkar poteka finale 20. olimpijade in istočasno že predtekmovanje za 21. dopisno olimpijado.

 

V finalu 20. olimpijade nastopamo v postavi: Aleš Borštnik, Danilo Korže, Milan Horvat, Klemen Šivic, Anton Čopar in Darko Babič. Glede na predhodno 19. olimpijado, kjer smo osvojili drugo mesto na svetu in srebrno medaljo, je ekipa močno oslabljena. Manjkajo Iztok Brunšek, ki je vsaj začasno prenehal z aktivnim igranjem, Jernej Šivic zaradi privatnih obveznosti in avtor članka zaradi nastopa na svetovnem prvenstvu.

 

Del olimpijske ekipe na kongresu v Bremnu 2016: Aleš Borštnik, Danilo Korže, Milan Horvat, Darko Babič

 

Do konca tekmovanja nas loči le še 5 nedokončanih partij. Medalja nam je sicer tokrat ušla, smo pa še vedno v boju za visoko končno 4. mesto na svetu. Medalje bodo odšle v Rusijo, Nemčijo in Španijo. V naši ekipi posebej izstopa odličen rezultat Aleša Borštnika, ki bo na prvi deski med svetovno elito dosegel drugo mesto, le pol točke za trikratnim svetovnim prvakom Dronovom iz Rusije.

 

V predtekmovanju za 21. olimpijado pa nam bo za las ušla vstopnica za finale. Tukaj nastopamo z naslednjo ekipo: Mitja Gerzina, Darko Babič, Stanko Kovač, Gregor Vohl, Aleš Malnar in Klemen Sorčnik. Odličen rezultat 7 (9) je na peti deski dosegel Aleš Malnar, ki je s tem osvojil že drugo normo za naslov mednarodnega mojstra.

{jcomments on}

 

Zadnjič posodobljeno: petek, 11 Januar 2019 15:56
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.