Kongres ICCF - Vilna 2019 – 3. del
Prispeval Marjan Šemrl   
ponedeljek, 19 Avgust 2019 11:48

Prvi dan kongresa

 

Z večernim druženjem začel že 48. kongres mednarodne zveze za dopisni šah. Uradna otvoritev je bila danes. Prireditelji so se izjemno potrudili in že zdaj lahko rečem, da je organizacija na zelo visokem nivoju. Začeli smo z uvodnimi pozdravi ter z nastopom umetniške skupine, ki nam je na prisrčen način predstavila litvansko ljudsko glasbo in plese.

 

Prizorišče kongresa hotel Artis Vilna

Z obžalovanjem smo sprejeli neprijetno novico, da sta kar dva funkcionarja ICCF na poti v Vilno hudo zbolela in pristala v bolnišnici. Tako bo letošnji kongres potekal brez generalnega sekretarja Millstona ter Binderja, ki je komisar za obračun ratinga.

 

Sledila je podelitev priznanj. Svetovni prvak Rus Aleksandr Dronov je prejel velik pokal za trojno svetovno krono, Anglež Richard Hall zlato priznanje Bertl von Massow za 15 let dela v ICCF, igralci Nemčije pa zlate medalje za zmago na nedavno končani 20. olimpijadi.  Sledile so podelitve nagrad za osvojitev mednarodnih naslovov po posameznih državah. Naši igralci so osvojili naslednje naslove:

Viktor Jemec – višji mednarodni mojster

Niko Praznik – mednarodni mojster

Marko Coklin – mednarodni mojster

Aleš Malnar – mednarodni mojster

 

Iskrene čestitke!

za nadaljevanje branja kliknite 'več ...' (spodaj)

 

Potrjen je bil zapisnik lanskoletnega kongresa. Nadaljevali smo z volitvami predsednika in članov izvršnega biroja ICCF. Izvoljeni so bili vsi kandidati, ki niso imeli konkurence (glej Kongres ICCF - Vilna 2019 – 2. del). Za novega revizorja je bil izvoljen Paul Scott iz Walesa. Zelo tesno pa je bilo glasovanje za svetovnega turnirskega direktorja, kjer je Frank Geider prejel 23 glasov, Jason Bokar 22, preostala dva kandidata pa le po 1 glas. Potreben bo drugi krog volitev, ki bo zaradi možnosti glasovanja po emailu dokončno izveden v sredo.  

 

 Grad Gediminas, v ospredju reka Neris

 

Sprejeli smo nekaj predlogov, ki so kozmetične ali proceduralne narave in za širši krog niso preveč zanimivi. Poslušali in sprejeli smo finančna poročila. Poslovanje ICCF je standardno 'zdravo'.

 

Zadnjič posodobljeno: torek, 20 Avgust 2019 04:50
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.