Kongres ICCF - Vilna 2019 – 4. del
Prispeval Marjan Šemrl   
torek, 20 Avgust 2019 04:43

Drugi dan kongresa

 

Začeli smo s predlogi, ki se tičejo spletnega strežnika. Ker gre za drobne popravke,  izboljšave ter finančni plan, vas ne bom utrujal s podrobnostmi. Poslušali smo tudi poročilo direktorja za marketing. Gerhard Binder se po 25 letih umika s funkcije komisarja za rating. Predvideva se nekakšna združitev funkcij kvalifikacijskega komisarja (norme in naslovi) ter komisarja za rating. Skupno dejavnost naj bi v prihodnje vodil Nemec Uwe Staroske. Zdaj pa dva pomembna predloga:

Predlog št. 35: Zmagovalci turnirja kategorije 11+ naj bi avtomatično osvojili GM normo.

 

Predlog št. 38: Trenutno je za osvojitev GM norme potreben performance 2600. Predlaga se znižanje na 2560.

 

Oba predloga sta bila zavrnjena z dokaj tesno večino. Oglasil sem se k razpravi in podal mnenje, da se lotevamo ad hoc reševanja posledic, medtem ko so pravi problemi drugje (neustrezna rating formula, enormno naraščanje števila remijev). Rating formula bo v naslednjem obdobju doživela spremembe, pogrešam pa pogovarjanje in 'brain storming' glede problema remijev. Pri obeh predlogih sem glasoval proti.

 

 

 

 

Poročilo direktorja evropske cone je bilo statistične narave z opisom trenutnega stanja. Nič novega, torej.

 

Predlog št. 40.: Eliminira se ICCF conski sistem. Sistem brez con. Vsa obstoječa tekmovanja bi ostala tudi v naprej. Torej tudi vsa evropska prvenstva.

Predlog št. 37.: Priključitev cone 4 (Afrika/Azija) k svetovni coni. Na ta način bi imel ICCF dve coni, evropsko in svetovno.

 

za nadaljevanje branja kliknite 'več ...' (spodaj) 

 

Predlog št. 37 je bil zavrnjen. Zavrnjen je bil tudi predlog št. 40, tako da trenutni conski sistem ostaja v veljavi.

 

Sledilo je poročilo svetovnega turnirskega direktorja. Poročilo s seznamom novih turnirjev je na razpolago na TEJ POVEZAVI. Vsa kongresna poročila pa najdete TUKAJ. V bodoče naj bi bili dovoljeni le 3 odprti turnirji letno v organizaciji nacionalnih zvez (predlog z rešitvijo naslednje leto). Letos mo jih potrdili kar 8.

 

Predlogi 10, 22 in 28.: Umik vseh tekmovanj glede na spol in starost (ženske, veterani, mladinci) pri ICCF. Ne velja za nacionalna tekmovanja. Ker so predlogi v medsebojnem konfliktu, se je zataknilo že proceduralno. Predlog 10 zavrnjen. Predlog 22 sprejet. Predlog 28 zavrnjen. To pomeni, da so ukinjena vsa mednarodna tekmovanja za ženske. Veteranski turnirji torej ostajajo.

 

Predlog 26.: Možnost uporabe Silli sistema (nekakšen dopisni švicar) namesto večstopenjskega formata turnirjev. Predlog sprejet.

Predlog 32.: Način določanja rezerv za cikel SP (predtekmovanje, polfinale) po sistemu individualnih prijav glede na rating. Predlog sprejet.

 

Še pomembna sprememba. Finale 21. olimpijade in s tem tudi predtekmovanje 22. olimpijade bosta startala že v januarju 2020!!! (glej DOKUMENT). Finale 32. svetovnega prvenstva bo izjemoma že 2020 in nato naprej vsaki leti.

 

 

vil3a

Katedrala iz 14. stoletja

 

Sestanek evropske cone: Septembra sledijo volitve novega predsednika. Evropsko ekipno prvenstvo naj se ne bi začelo pred junijem 2020 (morda šele jeseni), da se ne bi preveč pokrivalo z olimpijado.

 

 

Zadnjič posodobljeno: sreda, 03 Junij 2020 06:58
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.