Predtekmovanje 22. olimpijade
Prispeval Marjan Šemrl   
sobota, 14 December 2019 20:59

 

Na spletnem strežniku ICCF so že formirane tabele predtekmovanja za 22. dopisno olimpijado. Slovenija je uvrščena v peto predtekmovalno skupino:

 

22. OLIMPIJADA – PREDTEKMOVANJE – SKUPINA 5

 

Uradni začetek tekmovanja je 13. januarja 2020. Istočasno se začenja tudi finale 21. olimpijade, kamor pa se slovenska ekipa žal ni uvrstila. V finalu 20. ciklusa smo bili peti, v predtekmovanju 21. pa četrti. Iz obeh tekmovanj so napredovale prve 3 ekipe. Zato pa smo se tokratnega tekmovanja lotili nadvse resno z edino ambicijo, da se zanesljivo uvrstimo v naslednji finale. Selektor Aleš Borštnik je sestavil ekipo, ki je glede na povprečni rating druga najboljša med 48 sodelujočimi reprezentancami z vsega sveta. Na papirju so boljšo ekipo sestavili samo Nemci. Slovenija bo nastopila v postavi: Marjan Šemrl, Aleš Borštnik, Anton Čopar, Marko Coklin, Niko Praznik in Aleš Malnar.

Priprave v Ljubljani: Čopar, Praznik, Šemrl, Borštnik, Coklin, Malnar

 

V naši peti skupini imamo nadvse zanimivo in močno konkurenco. Iz Evrope so tu še Rusija, Belorusija, Litva, Estonija, Belgija in Wales, v skupini pa sta še Indonezija in Panama. V finale napredujeta le prvo in drugo uvrščeni ekipi iz vsake predtekmovalne skupine.

 

 

Zadnjič posodobljeno: nedelja, 15 December 2019 09:55
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.