Novo evropsko tekmovanje!!!
Prispeval Marjan Šemrl   
torek, 17 December 2019 19:26

 

 

Evropska cona je razpisala razpisala novo tekmovanje z nazivom:

 

EVROPSKI EKIPNI POKAL

 

Med seboj tekmujejo posamezne evropske države in sicer na izpadanje. Število desk, ki jih mora šteti ekipa posamezne države je minimalno 20, ni pa nobene ovire, da se ne bi posamezni nacionalni zvezi, ki igrata med seboj v paru, dogovorili za večje število desk. Zaradi relativno majhnega števila igralcev, smo se v naši zvezi odločili, da bomo nastopili na točno 20 deskah. V prvem krogu tekmovanja smo imeli nekoliko sreče in malo smole. Slaba novica je, da nastopamo v skupini, kjer so tri ekipe (igramo dva dvoboja), dobra pa ta, da imamo v skupini nadvse zanimivega nasprotnika – prvo svetovno velesilo dopisnega šaha Nemčijo! Naša skupina je videti takole:

 

NEMČIJA

SLOVENIJA

NORVEŠKA

 

Slovenska ekipa bo torej štela 20 igralcev, vsak pa bo odigral 4 partije, dve proti Nemcu in dve proti Norvežanu. Sistem časovne kontrole bo triple block s 302 dnevi skupnega časa za posamezno partijo. Vse partije bodo tako zaključene najkasneje v 10 mesecih. Vsak igralec dobi na začetku 100 dni za razmišljanje za celo partijo, po vsaki odigrani potezi pa še 1 dan dodatka. Varnostnega dodatka po 50. potezi ni.

 

Igralni tempo je idealen za hitre igralce, ki jim gre na živce 'zavlačevanje' in si želijo tudi v dopisnem šahu igrati hitro in dinamično. Manj primeren pa je za počasnejše igralce, ki bi težko uspešno zaključili partijo z nekaj več kot 100 dnevi časa za razmišljanje. Začetek tekmovanja je 1. februar 2020!

 

Vaše prijave za sodelovanje v reprezentanci Slovenije pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. najkasneje do 29. decembra 2020. Prijavite se lahko vsi slovenski šahisti. V prijavi navedite tudi svojo telefonsko številko, na katero boste dosegljivi v primeru izjemne situacije.

 

Zadnjič posodobljeno: petek, 20 December 2019 17:17
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.