Končano je 24. državno prvenstvo
Prispeval Marjan Šemrl   
petek, 26 November 2021 13:04

 

Obiščite nas v Facebook skupini:

 

 

Prvak Slovenije je postal IM Janko Potrata

 

TABELA PRVENSTVA

 

Po dobrem letu napetih bojev se je končalo 24. državno prvenstvo v dopisnem šahu. Novi prvak je Janko Potrata, ki je osvojil končnih 8 točk, prav toliko kot drugouvrščeni Darko Počivavšek.

 

Mednarodni mojster Potrata je redni udeleženec slovenskih državnih prvenstev, saj je doslej manjkal le na štirih. Ta dosežek si zasluži vse pohvale in naše veliko občudovanje. Državni prvak je torej postal prav na svojem 20. prvenstvu.

 

Na drugem mestu je pristal novinec v dopisnem šahu Darko Počivavšek. To prvenstvo je bil njegov čisto prvi dopisni turnir. To samo pomeni, da gre za izjemno kvalitetnega in talentiranega igralca, ki je v prihodnosti sposoben doseči še veliko odličnih rezultatov.

 

 

 

S pol točke zaostanka je na tretjem mestu končal trikratni državni prvak Borut Komarica, ki je svojim sijajnim dosežkom dodal še en lep rezultat. Brez pokala in 'stopničk' sta na delitvi četrtega mesta ostala odlična igralca standardnega šaha Blaž Debevec in Miran Zupe. Glede na njun potencial pričakujemo, da se bosta prej ali slej prebila v vrh slovenskega dopisnega šaha.


Derlingu, Pranjiču, Rihtariču in Saviču je za višjo uvrstitev zmankal kakšen srečen trenutek ali preblisk, Malbašiču in Bohaku pa po vsej verjetnosti nekaj tehnološke opreme. Bogataj ni zdržal pritiska prvega resnega turnirja in je veliko partij izgubil s prekoračitvijo časa. Ljubomir Gačnik je med trajanjem turnirja umrl, zato so bile nedokončane partije ocenjene.

Zadnjič posodobljeno: torek, 01 Februar 2022 17:10
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.