Dobrodošli, Gost
Prosimo Prijava ali Registracija.    Ste izgubili geslo?

Dopisni šah in kriminal!
(1 bere) (1) gost
Pojdi na dnoStran: 1
TEMA: Dopisni šah in kriminal!
#945
Dopisni šah in kriminal! pred 12 Let, 6 Mesecev  
Dopisni šah je čudna dejavnost in čeprav se sliši neverjetno, človeka zlahka zapelje tudi v kriminalne vode.

Če človek dopisne partije nosi s seboj v glavi in jih nima le v svojem gigaherčnem prijatelju, se lahko zgodi marsikaj. O tem, kako sem se s presenetljivo potezo Argentinca v svojih mislih, peljal 15 km dlje po avtocesti, ker sem zgrešil izvoz, sem že pisal. Pisal sem tudi o dogodku, ko sem imel avto na servisu v Kranju, pa sem se ponj odpeljal z avtobusom skoraj na Jesenice.

Pravo presenečenje pa me je čakalo včeraj. Na srečo me ni bilo doma in je večino vsega doletelo mojo boljšo polovico. Se pripelje pred hišo moder avto z značilnim napisom, iz njega pa izstopita moža postave v modrem. Pa začneta ženo previdno povpraševati: "Ali imate pri vas tak in tak avto?" … in podobne reči. Seveda sta v potankosti opisala mojega jeklenega konjička. Verjamem, da je žena v tistem trenutku v mislih že pripravljala pogrebne slovesnosti … Nekako je le izdavila, da ga imamo in da je lastnik po vsej verjetnosti v službi.

Olajšanje je sledilo šele, ko je mož postave opisal kaznivo dejanje. Vaš soprog je tega in tega dne (skoraj pol leta nazaj!) na tem in tem bencinskem servisu natočil 50 litrov goriva in potem pobegnil! Povsem jasno - to je odlična metoda, da dopisni šahist prihrani za računalnik ali vsaj za plačilo stroškov elektrike. In ker znamo dopisni šahisti logično razmišljati (vsaj nekateri), nam je popolnoma jasno, da nas pri tej pridobitni dejavnosti nihče ne more odkriti. Razen morda katera od 80-tih kamer, ki neprestano snemajo dogajanje na vsaki črpalki.

Žena je gospodu v modrem obljubila, da bom stroške nemudoma poravnal ter pojasnila, da sem bil verjetno nekoliko zmeden, ker sem ravno tiste dni izvedel, da sem postal svetovni šahovski prvak. Pa je bila policistova logika neomajna – ko je sedal v avto, je malce posmehljivo pripomnil (ali pa se je ženi le zdelo…): "Kako pa lahko človek izve, da je postal svetovni prvak?".

Popoldne sem si svoje kriminalno dejanje lahko ogledal tudi na posnetku. Posnetek neusmiljeno kaže: pripeljem na črpalko, natočim, prav počasi sedem v avto, zaprem vrata in P..O..B..E..G..N..E..M. Rekonstrukcija dogodka je pokazala, da sem se ravno takrat peljal na zame dokaj pomemben intervju in verjetno razmišljal, kako in na kakšen način naj razložim kaj o dopisnem šahu.

Naslednji dan po dogodku sem na poti v službo verjetno v črni kroniki na radiu poslušal, kako je neki zlikovec v okolici Ljubljane spet zastonj točil …
Krjavelj
Consciousness is Power
Admin
Objav: 428
graph
Uporabnik trenutno ni prijavljen Kliknite tu za ogled profila tega uporabnika
Spol: Moški krjavelj24 Lokacija: Sp. Brnik, Ceklje, Slovenija Rojstni dan: 07/18
Življenje je kot šahovska igra, spreminja se z vsako potezo.
Sprehodi ... takšni in drugačni
Administrator je onemogočil pisanje neprijavljenim uporabnikom.
 
#946
Odg: Dopisni šah in kriminal! pred 12 Let, 6 Mesecev  
Najbolje, da greš takoj sedet. Tako ti morebiti uspe s primernim obnašanjem in pogojnim odpustom pravočasno priti na svobodo za naslednji kongres ICCF
dvojni kmet
Izkušen
Objav: 72
graphgraph
Uporabnik trenutno ni prijavljen Kliknite tu za ogled profila tega uporabnika
Administrator je onemogočil pisanje neprijavljenim uporabnikom.
 
Pojdi na vrhStran: 1

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.