Kongres ICCF - Bremen 2016 - 3. del PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Srebrna olimpijska medalja ima zlati sijaj ...

 

 

Dopoldanski del drugega kongresnega dne je bil izredno delaven. Poslušali smo poročila:

 • Direct Entry program,
 • Mednarodni naslovi,
 • Arhiviranje partij,
 • Komisarja za rating,
 • Razvoj spletnega strežnika,
 • Novi turnirji,
 • Turnirji za svetovna prvenstva.

Sprejeti so bili naslednji predlogi:

 • Določi se minimalni rating za GM in Master norm turnirje,
 • Za izračun ratinga in norm se namesto dosedanjih tabel uporabi formula,
 • Paralelno testiranje Glicko rating sistema se nadaljuje,
 • Norme se bodo izračunavale na podlagi ratinga nasprotnikov in ne ratinga tuurnirja,
 • Minimalni povprečni rating je lahko le 200 točk nižji od zahtevanega za normo,
 • Akademski naslovi igralcev se brišejo iz baze,
 • Thor Lovholt tekmovanje za igralce do 2300 bo postal svetovni turnir (morda pod drugim nazivom),
 • Soglasno sprejeti predlogi za nove turnirje,
 • Ukinejo se poštne olimpijade.

Zavrnjeni so bili predlogi:

 • Stari dosežki za norme se ne bodo vrednotili po novih pravilih,
 • Identifikacija igralcev le na podlagi imena in ID številke (gre za enaka imena),
 • Vrnitev nazivov nazaj na 26 znakovno abecedo pri nazivih igralcev.

 

{jcomments on}

 

 
Kongres ICCF – Bremen 2016 – 2. del PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Slovenija je prejela komplet srebrnih medalj za drugo mesto na olimpijadi ter zlate medalje za zmago na 1. evropskem ekipnem pokalu v šahu 960!

 

V nedeljo smo na prizorišče potovali skoraj cel dan. Sam sem letel iz Ljubljane in po 7 urah čakanja priletel v Bremen, kjer je letališče le 5 km oddaljeno od prizorišča kongresa. Kolegi iz reprezentance, ki so prišli zgolj na podelitev medalj in kratko druženje pa so potovali z avtomobili. Lahko si mislite, da 1200 km v eno smer ni mačji kašelj.

Zvečer je bil na sporedu spoznavni večer, kjer smo za pestrost dogajanja poskrbeli prav Slovenci z enotno uniformo. Majice ŠZS so nam sicer malce prevelike, toda osnovni cilj, prepoznavnost Slovenije je bil dosežen.

Dopoldanski del prvega kongresnega dne je bil posvečen otvoritvenim govorom, ki so bili pospremljeni z dopadljivim kulturnim programom v izvedbi vrhunske lokalne pevske skupine. Nadaljevali smo s podelitvijo priznanj. Slovenija letos v posamični konkurenci priznanj ni prejela, smo pa zato prejeli kar dve odmevni nagradi v ekipni konkurenci.

 

Druga olimpijska ekipa sveta v sestavi: Marjan Šemrl, Iztok Brunšek, Aleš Borštnik, Jernej Šivic, Danilo Korže in Borko Bošković je prejela srebrne medalje!

 

 

Zmagovalna ekipa 1. evropskega pokala v šahu 960: Aleš Borštnik, Danilo Korže, Milan Horvat in Darko Babič pa se je okitila z zlatimi medaljami.

 

Popoldanski del kongresa je prinesel bolj ali manj dolgočasne teme: ugotavljanje prisotnosti delegatov, nov glasovalni sistem, članstvo v ICCF, zapisnik lanskega kongresa ... Predstavljeni so bili rezultati treh delovnih skupin v preteklem letu (igralni čas, rating sistem, finance). Skupine so podale svoje predloge, o katerih bomo glasovali v nadaljevanju kongresa.

Sledilo je finančno in revizorsko poročilo. Finančno stanje ICCF je zdravo, čeprav zadnja leta zveza beleži deficit na letni ravni (prihodki cca 80.000, odhodki 100.000€, finančne rezerve preko 200.000€). Sprejeli smo nekaj sklepov, ki omogočajo, da države članice z nizkim BDP plačujejo nižje stroške udeležbe na turnirjih svoje cone. Funkcionarji ICCF bodo v bodoče prejemali (bolj) realna nadomestila stroškov za udeležbo na kongresu. Dnevni red bodočih kongresov je reorganiziran, zato bodo kongresi en dan krajši.

 

{jcomments on}

 
Kongres ICCF – Bremen 2016 – 1. del PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

                               

 

Od 14. do 20. avgusta bo v nemškem mestu Bremen potekal letošnji kongres svetovne dopisne zveze. Bremen leži v severozahodnem delu države in je z dobrega pol milijona prebivalcev deseto največje mesto v Nemčiji ter takoj za Hamburgom najpomembnejše nemško pristanišče.

Kongresa se bom kot slovenski delegat udeležil Marjan Šemrl. Na dnevnem redu je skoraj 50 novih predlogov, o katerih bomo razpravljali in se odločali na kongresu. Predloge najdete na strani ICCF. Da bi jih videli se morate v sistem prijaviti s standardnim ICCF geslom.

A vendar bo letošnje slovensko zastopstvo zelo številčno. Slovenska olimpijska reprezentanca bo prejela srebrne medalje za uspeh v finalu 18. olimpijade in igralci so se odločili, da se podelitve udeležijo osebno in na lastne stroške. Srebrne medalje bomo prejeli Marjan Šemrl, Iztok Brunšek, Aleš Borštnik, Jernej Šivic, Danilo Korže in Borko Bošković. Prav tako bo na podelitvi prisotna tudi celotna zmagovalna ekipa 1. evropskega pokala v šahu 960: Aleš Borštnik, Danilo Korže, Milan Horvat in Darko Babič.

 

 

 

Več ...
 
« ZačetekPrejšnja91929394959697NaslednjaKonec »

stran 97 od 97

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.