25. državno prvenstvo - RAZPIS PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Po sklepu Zbora dopisnih šahistov 2021, objavljamo razpis za 25. absolutno državno prvenstvo v dopisnem šahu za posameznike. Prvenstvo bo izvedeno v skladu z veljavnim pravilnikom. Edino odstopanje je uporaba TRIPLE BLOCK sistema za merjenje časa!

 

 

Odprto za vse šahiste in šahistke Slovenije

Rok za prijavo:  26. 9. 2021

 

PRAVILNIK

 

Po sklepu Zbora dopisnih šahistov 2021 se za 25. državno prvenstvo uporabi TRIPLE BLOCK sistem - 500 dni skupnega časa za razmišljanje z vgrajeno varovalko, da razpoložljiv čas za potezo nikoli ne more biti manjši od 3 dni. Razlaga sistema je na povezavi:

 

TRIPLE BLOCK SISTEM

 

 Začetek tekmovanja bo predvidoma 1. oktobra. V času prijavnega roka bomo 2 x tedensko objavljali seznam prijavljenih igralcev v naši facebook skupini: https://www.facebook.com/groups/779496945540383

Igralcem, ki so na preteklih prvenstvih odstopili ali izgubili več partij s prekoračitvijo časa, lahko organizator pogojuje pravico nastopa s pisno navedbo upravičenih razlogov za tovrstno početje.

 
PRIJAVE: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
 
 
 
 
Srečanje dopisnih šahistov 2021 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

Črna na Koroškem, 4. septembra, 2021

 

Za nami je še eno čudovito druženje dopisnih šahistov v Črni na Koroškem. Občina Črna z županjo Romano Lesjak in domači šahist Mitja Pranjič sta srečanje v Črni organizirala že tretjič, tradicionalno na olimpijsko leto kot se za Črno, ki je slovenska vas z daleč največ olimpijci, tudi spodobi. Predsednik Sveta za dopisni šah Marko Coklin se jima je zahvalil s skromnim darilcem.

 

 

 

 
SLO CORR 2021 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Podrobnosti v zvezi s srečanjem lahko spremljate na

naši facebook strani: https://www.facebook.com/groups/779496945540383

 
 
Da ne bi ostali brez kavice, toplega obroka, pokala, medalje ..., prijavite svojo udeležbo na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
 
 
 
 
 
Druženje, klepet, seja, pokali, medalje, nova tehnologija, poročila, zanimivosti Črne, ...
 
Rezervirajte si soboto 4. 9. za naše druženje!

 

 

 
Spletni kongres ICCF 2021 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

 

 

Redni letni kongres ICCF bi moral letos že drugič potekati v Glasgowu na Škotskem, vendar je bil tako kot lani odpovedan zaradi korona razmer. Tako bomo tudi letos delegati udeleženci virtualnega kongresa, ki v grobem izgleda takole:

  • Od junija dalje so se na spletu zbirali predlogi za kongresno glasovanje. Pri vsakem predlogu je bila omogočena tudi razprava. Letos je zbrano 40 predlogov. Trenutno je odprto glasovanje, ki bo trajalo do 28. avgusta. Predloge si lahko ogledate na: https://www.iccf.com/Proposals.aspx?id=74.
  • V soboto, 21. avgusta, ob 14. uri, bo potekala virtualna seja preko sistema Zoom. Neposredni prenos za vse zainteresirane bo v živo tudi preko  You Tube vmesnika.
  • Medalje in priznanja bomo za svoje člane delegati prejeli po pošti. Medalje, ki bodo pravočasno prispele, bodo podeljene na našem srečanju, ki bo 4. septembra v Črni na Koroškem.
  • Kongresne predloge, ki so pomembni za naše članstvo (niso formalnega značaja), bom prevedel in dal v javno razpravo na naši facebook strani: https://www.facebook.com/groups/779496945540383.
 
Poslovil se je Aleš Malnar PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Po težki bolezni je umrl mednarodni mojster dopisnega šaha Aleš Malnar. Star je bil 56 let.

 

 

Za slovenski dopisni šah je to velikanska izguba, saj je bil Aleš v zadnjih letih stalni član najboljših slovenskih reprezentanc. Odlikoval se je po svoji borbenosti in zanesljivosti. Na pred kratkim končanem tekmovanju Slav Cup VI je igral na drugi deski in skupaj z ekipo Slovenije osvojil prvo mesto. V predtekmovanju 22. dopisne olimpijade je na 6. deski izdatno pripomogel k uvrstitvi Slovenije v finale. Lansko leto je zmagal na nemškem mednarodnem turnirju in osvojil svojo prvo normo za naslov višjega mednarodnega mojstra. V svoji bogati 17-letni karieri je med drugim  leta 2008 osvojil naslov državnega prvaka Slovenije.

 

Dopisni šah je  z velikim veseljem, predanostjo in odgovornostjo igral do zadnjih trenutkov, tudi ko je že vedel, da se mu življenje izteka.

 

V standardnem šahu je bil član ŠD Kočevje. Za svoje društvo je občasno nastopal v I. slovenski ligi - zahod.

 

Aleš, pogrešali te bomo. Počivaj v miru.

 

 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

stran 3 od 108

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.