SLOCORR 2019 v slikah PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

 

Še več fotografij najdete na povezavi: TUKAJ.

 

Nagrad in priznanj za polno mizo je čakalo, da pridejo v roke tistih, ki so si jih v preteklem letu zaslužili. Še prej pa smo morali opraviti s formalnim delom seje.

 

Udeleženci srečanja so z vprašanji in svežimi idejami sodelovali v razpravi.

 

Člani Sveta za dopisni šah smo podali poročila o delu v preteklem letu. V posebni točki je pogovor tekel tudi o novostih na področju računalniške šahovske tehnologije.

 

 Aleš Malnar je prejel priznanje za osvojitev naslova mednarodnega mojstra. Naslov mednarodnega mojstra sta si prislužila še Niko Praznik in Marko Coklin, Viktor Jemec pa je postal višji mednarodni mojster. Novi mojstri dopisnega šaha so: Igor Kos, Janko Potrata, Blaž Bratovič in Borut Komarica. Dušan Leben, Boštjan Benko, Marijan Šeško pa so postali eksperti dopisnega šaha.

 

Novi 21. državni prvak v dopisnem šahu je postal Borut Komarica, drugouvrščeni pa je Ladislav Lendero. Na srečanju sta prejela spominska pokala. Tretji je Marjan Veček, ki se srečanja ni udeležil. Ob tej priliki smo razpisali že 23. državno prvenstvo, pri katerem bomo uporabili triple block sistem časovne kontrole.

 

 Najbolj zagrizeni smo odigrali turnir v pospešenem šahu.

 Rezultate najdete TUKAJ

 

 

 
Slovenci na rating listi 2019/4 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

 

Slovenski del rating liste od zadnjega obračuna ni doživel posebnih sprememb. Najboljši je še vedno Aleš Borštnik, ki je trenutno 11. na svetu in le vprašanje časa je, kdaj se bo zavihtel med najboljšo svetovno deseterico. Sicer pa je v slovenskem delu opazen rahel trend naraščanja v svetovnem merilu, kar je zelo dobra novica. Imamo 2 igralca med najboljših 20, 3 med 50, 4 med 100, 13 med 500 ... Za malo Slovenijo izjemno dobro izhodišče. Na svetovni lestvici je 5224 trenutno aktivnih igralcev od tega 55 Slovencev.

V šahu 960 smo še boljši. Darko Babič je drugi na svetu, med deseterico pa imamo kar 3 igralce. Na svetovni lestvici je 108 igralcev od tega 5 Slovencev.

 

 

 

 
23. državno prvenstvo - razpis PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Po sklepu Zbora dopisnih šahistov 2019, objavljamo razpis za 23. absolutno državno prvenstvo v dopisnem šahu za posameznike. Prvenstvo bo izvedeno v skladu z veljavnim pravilnikom. Edino odstopanje je uporaba TRIPLE BLOCK sistema za merjenje časa!

 

 

Odprto za vse šahiste in šahistke Slovenije

Rok za prijavo:  5. 10. 2019

 

PRAVILNIK

 

Po sklepu Zbora dopisnih šahistov 2019 se za 23. državno prvenstvo uporabi TRIPLE BLOCK sistem - 700 dni skupnega časa za razmišljanje z vgrajeno varovalko, da razpoložljiv čas za potezo nikoli ne more biti manjši od 24 ur. Razlaga sistema je na povezavi:

 

TRIPLE BLOCK SISTEM

 

POZOR RAZLIKA: Za 23. državno prvenstvo je skupni čas 700 dni, dodatek za posamezno potezo 5 dni in garantiran čas za potezo 1 dan. Začetek tekmovanja bo predvidoma 15. oktobra.

 

PRIJAVE: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
 
 
 
 
Letno poročilo o delu za slovenski dopisni šah PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

V času od septembra 2018 do septembra 2019 sem opravil naslednja dela:

 • 46 člankov za spletno stran dopisnega šaha
 • 4 daljše članke za revijo Šahovska misel
 • E-mail in druga komunikacija z igralci in člani SDŠ
 • Komunikacija z organi ICCF in delegati iz drugih držav članic ICCF
 • Izvedba nominacij in prijavljanje igralcev na mednarodne pozivne turnirje
 • Organizacija 4 mednarodnih prijateljskih dvobojev, kjer sem tudi kapetan slovenskih ekip
 • Študij kongresnih predlogov in posvetovanje z našimi igralci
 • Udeležba na kongresu ICCF v Litvi z delnim lastnim financiranjem
 • Formalni in neformalni razgovori z drugimi udeleženci kongresa ICCF
 • Izdelava kongresnih poročil in obveščanje naših igralcev po drugih kanalih
 • Spremljanje novosti na področju šahovskih motorjev in druge tehnologije
 • Obveščanje članstva o tehnoloških novostih preko člankov, elektronske pošte in pogovorov
 • Opremljanje OTB slovenskih reprezentanc z motorji in bazami partij.

Marjan Šemrl

Član SDŠ in ICCF delegat

 
Memorial Antona Preinfalka PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

Zmaga Avstrijcu, Slovenci v sredini

 

Po dveh letih se je končal turnir v spomin na velikana slovenskega dopisnega šaha Antona Preinfalka. Mednarodni mojster Preinfalk je igral dopisni šah v nekih drugih časih, ko je bilo razmišljanje z lastno glavo tisto, kar je bilo edino pomembno. 

 

IM Anton Preinfalk (1911-2011) ima edinstveno vlogo v slovenski šahovski zgodovini. Bil je odličen igralec (mojster), neutrudni šahovski organizator, mednarodni šahovski sodnik in svetovno znan sestavljalec šahovskih problemov. Umrl je leta 2011 v stotem letu starosti.

 

SPOMINSKI TURNIR – TABELA

 

Na turnirju je sodelovalo 15 igralcev, od tega 5 iz Slovenije. Zmagovalec je postal avstrijski velemojster Wolfgang Zugrav, ki je dosegel tri zmage in končnih 8,5 točke. Drugi je bil Rus Panitevsky in tretji Nizozemec Raijmaekers. Oba sta zbrala po 8 točk.

 

Najboljši slovenski igralci Milan Horvat, Marko Coklin in Anton Čopar so na koncu delili peto mesto s polovičnim izkupičkom 7 točk. Priložnost je odlično izkoristil Marko Coklin, ki je na turnirju osvojil normo za naslov mednarodnega mojstra.

 

 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

stran 3 od 99

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.