Vesel Božič in srečno in zdravo 2017 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Danilo Korže   

Vse dopisnim igralcem želim v svojem imenu in imenu Sveta za dopisni šah vesel božič in srečno ter zdravo leto 2017!

Če bi želel kdo nastopiti v kratkem na kakšnem turnirju pa me naj konktaktira!

Predsednik SDŠ

Danilo Korže

 
Začenja se 20. prvenstvo Slovenije PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Na spletnem strežniku je že objavljena turnirska tabela jubilejnega 20. državnega prvenstva v dopisnem šahu. Tokrat se je zbralo kar 15 udeležencev, ki obetajo zares zanimiv in borben turnir.

 

TURNIRSKA TABELA

 

Za nastop se je prijavilo 15 igralcev, kar pomeni, da bomo imeli obsežen turnir z veliko partijami in to je za nadaljnji razvoj slovenskega dopisnega šaha zagotovo dobro. Pa tudi sestava igralcev je izjemno zanimiva.

 

Nastopa mojster FIDE Niko Praznik, ki ima mednarodni ELO rating v rednem šahu kar 2404 točke. Niko  izhaja iz znamenite šahovske družine, ki je v preteklosti ogromno pomenila v slovenskem dopisnem prostoru. Oče Anton Praznik je višji mednarodni mojster, mama Zvonka pa mednarodna mojstrica.

 

Močan igralec iz vrst OTB šahistov je tudi MK Marko Coklin (rating 2218). Prav tako tudi MK Igor Kos, ki brani naslov 18. državnega prvaka. Edini igralec z mednarodnim naslovom v dopisnem šahu je Črnjan IM Mitja Pranjič.

 

Seveda tudi tokrat  ne manjkata rekorderja po številu nastopov na naših državnih prvenstvih Janko Potrata in Marjan Veček. Povsem jasno pa je, da ne gre pocenjevati nikogar in prav zanimivo bo opazovati, kako se bo odvijalo naše jubilejno prvenstvo. Čisto mogoče je, da bo na koncu slavil nekdo, ki ne sodi v ožji krog favoritov.

 

Igralcem želimo zanimive boje, kvalitetne partije in naj na koncu zmaga najboljši.

 

SREČNO!

 

 
Darko Babič je zmagovalec svetovnega pokala! PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Nov velik mednarodni uspeh za Slovenijo! Mednarodni mojster DARKO BABIČ je zmagovalec 2. Svetovnega pokala v šahu 960!

 

FINALNA TURNIRSKA TABELA

 

Slovenski igralci nadaljujemo z velikimi uspehi na mednarodni sceni. Smo olimpijski podprvaki, dobili bomo srebro na evropskem ekipnem prvenstvu, imamo svetovnega prvaka, evropskega prvaka, zmagovalca svetovnega pokala in zdaj še zmagovalca svetovnega pokala v šahu 960!

 

Darko Babič je za ta uspeh moral prebroditi kar tri stopničke. Tekmovanje se je začelo leta 2013. Suvereno je zmagal v predtekmovanju pokala, kjer je premagal vse nasprotnike in dosegel 100% rezultat. Prvo mesto je osvojil tudi na polfinalni stopnji in se uvrstil v veliki finale.Tu mu je bil najhujši tekmec Nemec Johannes Kribben, ki sodi v sam svetovni vrh dopisnega šaha. Na koncu sta oba osvojila enako število točk, a je bil naš Darko Babič boljši po drugem kriteriju in tako osvojil to prestižno mednarodno lovoriko.

 

Darku Babiču iskreno čestitamo!

 

 

 
Državni prvak pripoveduje II. del PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

IGOR KOS – 18. prvak Slovenije v dopisnem šahu

 

V drugem delu prispevka lahko preberete o Igorjevem mentorskem in organizacijskem delu v šahovskem društvu Radenska - Pomgrad. Pripoved teče o njegovih začetkih na področju dopisnega šaha, vse do zmage na 18. državnem prvenstvu.

 

TABELA 18. DRŽAVNEGA PRVENSTVA

 

V osemdesetih letih prejšnjega stoletja sem se posvetil tudi mentorskemu delu z mladimi šahisti in šahistkami po osnovnih šolah. Ekipa štirih nadarjenih deklet iz Beltinec je leta 1988 postala republiški prvak in so dekleta nato osvojile drugo mesto na prvenstvu Jugoslavije ter so na žalost kakšno leto ali dve pozneje nato prenehale igrati šah.

 

Leta 1987 sem bil izvoljen za predsednika društva in sem nato naslednjih 12 let vodil društvo. V tem obdobju se je društvo organizacijsko in kakovostno dvignilo na višjo raven. Po koncu predsednikovanja sem prevzel naloge tajnika in blagajnika društva in še zmeraj opravljam ta dela.

 

Pred partijo z Anatolijem Karpovom leta 2008

 

Leta 1996 sem bil član zmagovite članske ekipe, ki je postala državni prvak v počasnem šahu in smo nato naslednje leto nastopili v Londonu na enem od kvalifikacijskih turnirjev za nastop na evropskem klubskem prvenstvu. Z nastopi za prvo ekipo sem končal leta 2002 in sem od leta 2003 stalni član druge članske ekipe, kjer sem najprej nastopal na prvi deski in se nato počasi pomikal proti peti deski. Igrati počasni šah na le na enem turnirju na leto se je izkazalo za prenaporno in je v kombinaciji s povečanimi delovnimi obveznostmi nakazovalo jalovost takega početja.

 

Zaradi slabših tekmovalnih rezultatov sem začel razmišljati o dopisnem šahu kot dopolnjujoči možnosti, posebej še, ker sem vedel, da član našega društva Stanko Kovač, s katerim sva skupaj igrala že v mladih letih, zelo uspešno igra v dopisnem šahu.

 

 
20. DRŽAVNO PRVENSTVO - razpis PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Po sklepu Zbora dopisnih šahistov 2016, objavljamo razpis za 20. absolutno državno prvenstvo v dopisnem šahu za posameznike. Prvenstvo bo izvedeno v skladu z veljavnim pravilnikom. 

 

 

Odprto za vse šahiste in šahistke Slovenije

Rok za prijavo: 10. 10. 2016

 

PRAVILNIK

 

PRIJAVE: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
 

 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

stran 3 od 84

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.