Rating lista za oktober - december 2017 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

 

{jcomments on}

 
SLO CORR 2017 - I. del PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan   

 

 

SREČANJE DOPISNIH ŠAHISTOV SLOVENIJE

Miklavž na Dravskem polju, 9. 9. 2017

 

 

Svet za dopisni šah Slovenije, ki je naša popkovina do ICCF, ob vsem sodelovanju z ICCF, vsako jesen razpiše tudi državno šahovsko prvenstvo, ki je še poseben izziv za nas z dežele, saj se pomerimo drug z drugim skozi tišino drvečih elektrončkov ter se prvo ali drugo soboto v septembru zberemo »v živo« pri domačinu srečanja, da napravimo rezime enoletnih aktivnosti. Rezultati 19. državnega prvenstva v dopisnem šahu in vrtinci razpleta – končati se mora samo še 30 partij od razpisanih 105 – dvajsetega jubilejnega tekmovanja so bili povod za šahovsko druženje »SLO CORR 2017 Miklavž na Dravskem polju«.

 

Srečanje smo pričeli ob 9.00 v hotelu Kačar ob kavici in kapučinu z živahnim klepetom, saj se je v letu, ki je minilo od srečanja v Črni na Koroškem, nabralo ogromno pomembnih in zabavnih novic.

 

Jutranje druženje smo končali s fotografiranjem in dolgo kolono avtomobilov, ki se je kot pločevinasti val zlila okoli kulturnega doma. Radovedne oči so najprej občudovale dvorano, nato so iskale najbolj udoben sedež za sodelovanje na konferenci.

 

 

Več ...
 
SLO CORR 2017 - II. del PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan   

 

 

SREČANJE DOPISNIH ŠAHISTOV SLOVENIJE

Miklavž na Dravskem polju, 9. 9. 2017

 

 

V minulem letu smo končali 19. državno prvenstvo, v katerem je znanje merilo 13 šahistov. Pokal za prvo mesto je dvignil Franc Zajšek iz Miklavža na Dravskem polju, ki je za pol točke prehitel drugega Marka Coklina in tretjega Marjana Večka. Prejemniki pokalov so povedali:

 

Franc Zajšek: »S šahom sem se začel ukvarjati relativno pozno. Po naravi sem bolj dinamičen tip z veliko gibanja. Kot otrok sem se ukvarjal s tenisom, nogometom, judom, športnim plesom. Bolezen in operacije so me umirile in po rehabilitaciji ter rojstvu prvega otroka sem se lotil šaha pri 26 letih. Kot samouk nisem vedel, kako se naj lotim cele zadeve. Kupil sem si napačne knjige, ki so mi sicer kasneje prav prišle. Začel sem hoditi na razne turnirje, kjer sem dosegel prvo kategorijo. Bil sem član Pobrežja, igral sem v II. slovenski ligi. Bil sem soigralec Pirša, Križaniča, Veličkoviča, Narcise Mihevc, Tine Kosec itd. Leta 1989 sem odšel v Nemčijo kjer sem igral eno leto v ligi. Bilo je zelo naporno, saj se je igralo ob nedeljah – edini prosti dan. Potem sem nehal. S šahom sem se zopet srečal leta 2004 na pobudo gospoda Tončka Kukovca in včlanil sem se v ŠK Bistrica ob Dravi. Igrali smo v III. in kasneje v II. slovenski ligi vzhod. Moj najvišji ELO je bil 1856. Z dopisnim šahom se ukvarjam dve leti. Sem upokojenec in če mi bo zdravje služilo, bom igral naprej. Rad bi dosegel čim več!«

 

Več ...
 
SLO CORR 2017 - III. del PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan   

 

SREČANJE DOPISNIH ŠAHISTOV SLOVENIJE

Miklavž na Dravskem polju, 9. 9. 2017

 

 

Med konferenco se nam je pridružil mag. Matjaž Grahornik. Čeprav so šahisti navajeni prijateljevati s stoli in razvijati različne misli in ideje, je bilo primerno poskrbeti tudi za nekaj rekreacije in novih spoznanj. V nahrbtnike ali žepe smo skrili plastenki vode in soka ter stekleničko sivkinega medu. Proti žeji in za energijo. Pred vrati Kulturnega doma Miklavž na Dravskem polju nas je čakala čudovita sončna sobota. Koraki so šumeli proti občinski zgradbi, kjer nam je Matjaž pripovedoval o kraju, preko kanala nad izvire do miklavškega dvorca. Prisluhnili smo pestri zgodovini dvorca, se sprehodili mimo uspešnih dejavnosti in kmetij do miklavške cerkve. Matjaž nam je predstavil zunanjost cerkve, gospod Ivan Kralj, župnik, nas je povabil skozi ozke duri v cerkvene klopi in nam pripovedno pestro opisal zgodovino cerkve, oltarja in širšega okolja vse do gradu Vurberk. Pohod smo podaljšali do miklavških gomil, kjer je bilo posebno doživetje vstop v grobnico. Prisluhnili smo pripovedi o življenju dame, ki je bila pred stoletji tukaj pokopana in s tem prinesla zanimivo turistično znamenitost kraju. Po ulici Nad izviri smo se, rahlo utrujeni, vrnili do kulturnega doma.

 

Več ...
 
21. DRŽAVNO PRVENSTVO - razpis PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Po sklepu Zbora dopisnih šahistov 2017, objavljamo razpis za 21. absolutno državno prvenstvo v dopisnem šahu za posameznike. Prvenstvo bo izvedeno v skladu z veljavnim pravilnikom. 

 

 

Odprto za vse šahiste in šahistke Slovenije

Rok za prijavo: 10. 10. 2017

 

 
 

{jcomments on}

 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

stran 10 od 93

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.