Srečanje dopisnih šahistov SLO CORR 2018 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

Ljubljana, sobota, 15. september ob 9:30

 

Spoštovani igralci in ljubitelji dopisnega šaha!

 

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na rednem letnem srečanju dopisnih šahistov Slovenije v ljubljanskem Šahovskem domu. Letos bo podeljeno veliko priznanj za dosežke v preteklih letih. Vsi, ki ste kadarkoli osvojili naslov CCE, CCM ali oba naslova in se boste udeležili srečanja, boste za svoje dosežke prejeli spominske medalje!

 

 

Okvirni dnevni red:

09:30 - 10:00 - Zbiranje udeležencev in jutranja kavica,

10:00 - 12:00 - Seja in podelitev priznanj,                  

 1. Otvoritev in potrditev dnevnega reda
 2. Poročilo predsednika in selektorja reprezentance
 3. Poročilo delegata pri ICCF in novosti iz kongresa ICCF
 4. Podelitev priznanj in naslovov (CCE, CCM, SIM) igralcem
 5. Razpis 22. DP Slovenije v dopisnem šahu
 6. Predlogi in vprašanja
 7. Razno

12:00 - 12:30 - Kava, malica ...

12:30 - 15:30 - Hitropotezni turnir in druženje.

 

Letos nam žal ni uspelo pridobiti sponzorja, zato bodo vsi stroški vključno s kavo, pijačo in morebitno malico, v domeni udeležencev. Prosimo, da svojo udeležbo potrdite v spodnjih komentarjih ali na elektronski naslov  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

 

{jcomments on}

 
Kongres ICCF – Llandudno 2018 – 6. del PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

  

Zaključno poročilo

 

Kongres ICCF 2018 je uspešno pod streho, zato je čas, da naredimo povzetek:

 

 

 

 • Organizator - dopisna zveza Walesa se je zelo potrudil, da je bilo vse tako kot mora biti. Zaslužijo si vse pohvale za odlično organizacijo.
 • Lokacija je izjemno atraktivna. Turistični kraj, ki ima za njihove razmere prelepo obalo in zanimivo okolico. Potovanje do mesteca Llandudno sicer ni najbolj enostavno, toda ko prideš tja, je trud vsekakor poplačan.
 • Letošnji kongres je morda vsebinsko najbolj šibek od vseh 10, ki sem se jih doslej udeležil. Težko bi našel zares pomemben sklep, ki je bil sprejet. Še največ prahu je dvigala ideja o vidnosti vseh partij z zamikom 5 potez, ki pa je bila z veliko večino zavrnjena. Celotni pregled glasovanja lahko vidite: TUKAJ.
 • Prejeli smo medalje in priznanja za dosežke v zadnjem letu. Povsem nepričakovano se mi je ponudila prilika, da sem zagotovil medalje tudi za slovenske igralce, ki so doslej osvajali naslove CCE in CCM.
 • Ponujena imamo prijateljska dvoboja proti Švedski in Danski.
 • Opravil sem nekaj neformalnih pogovorov z zanimivimi sogovorniki, prišel do nekaterih novih znanj ter kontaktov za sodelovanje v prihodnosti.
 • Naslednji kongres bo leta 2019 v Litvi (Vilna), ki obeta nekoliko več dogajanja, saj se izteče 4-letni volilni ciklus.

 

 {jcomments on}

 
Kongres ICCF – Llandudno 2018 – 5. del PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Tretji dan kongresa

 

Za začetek imam nadvse prijetno novico. Gospod Uwe Staroske, ki je pri ICCF komisar za potrjevanje naslovov, mi je uspel zagotoviti brezplačne medalje za igralce, ki so osvojili naslov CCE ali CCM. To velja za vse nosilce naslovov ne glede na obdobje, ko so naslov osvojili. Noooo, medalj najbrž ne bo dovolj ravno za vse ... toda vsi, ki si jih tako močno želite imeti, da se boste udeležili podelitve v okviru našega srečanja SLO CORR 2018, jih boste zanesljivo prejeli. Letošnje srečanje bo po vsej verjetnosti v soboto, 15. septembra, v ljubljanskem Šahovskem domu.

 

 

Nikar me ne sprašujte po rezultatih včerajšnjega 'blitz' turnirja. Pravzaprav ni bil pričakovani blitz ampak neka zoprna 7'+3'' pospešena varianta. Končno 6. mesto v slabi konkurenci ni ravno rezultat za anale ... Mimogrede, tudi Danska bi igrala z nami prijateljski dvoboj. Ničesar nisem obljubljal ...

 

Začenjamo s predlogi, da bi najboljši z veteranskega pokala dobili avtomatske naslove in kvalifikacije na turnir kandidatov oziroma polfinale svetovnega pokala. Predlogi so bili vsi po vrsti zavrnjeni.  Tudi zmagovalec svetovnega pokala v šahu 960 ne bo več dobil norme za nastop na turnirju kandidatov. Na večstopenjskih mednarodnih turnirjih bodo veljala milejša pravila za osvajanje norm v smislu, da morajo biti udeleženci iz več nacionalnih federacij.  Za dopisni šah po redni pošti se zaradi redkejšega praznjenja poštnih nabiralnikov s strani pošte poveča čas za razmišljanje iz 30/10 na 40/10. Sprejeli smo nekaj tehničnih popravkov igralnega pravilnika.

 

Cona 4 (Afrika + Azija) ima tudi lastni spletni strežnik, ki omogoča brezplačno igranje igralcem iz revnejših držav. Predlog, da bi se en turnir letno  brezplačno ratingiral, je bil zavrnjen. Prav tako smo zavrnili skrajšanje časa na 30/10 na veteranskem svetovnem pokalu. Potrdili smo osnutek generalnega pravilnika ICCF dopisnega šaha: ICCF LAWS OF CORRESPONDENCE CHESS.

 

V nadaljevanju smo poslušali poročila komisij, odborov, direktorjev posameznih con ... Vsa poročila najdete na POVEZAVI. V nadaljevanju bom iz tega sklopa omenil le stvari, ki so zanimive za naše igralce.

 

Več ...
 
Kongres ICCF – Llandudno 2018 – 4. del PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Drugi dan kongresa

 

Začenjamo s problemi, ki nastajajo pri novem načinu prijavljanja na uradne turnirje preko sistema Direct Entry. Nacionalne zveze naj bi imele na voljo avtomatizem, da prijave dokončno potrdijo ali zavrnejo. Trenutno se potrjevanje izvaja na zahtevo direktorja teh turnirjev (Tani). Predlog je bil zavrnjen. Sledilo je poročilo 'servisnega direktorja' (spletni strežnik) Austina Lockwooda. Predvideni proračun 20.000 € za leto 2019 smo potrdili. Predlog za uskladitev ICCF zbirke podatkov z uredbo GDPR je bil soglasno sprejet.

 

 kongresna dvorana

 

Odslej naj bi vsi igralci, ki bodo osvojili naslov CCE ali CCM brezplačno prejeli medalje (brez diplom) preko delegata, ki se bo udeležil kongresa. Na moje vprašanje, kaj je z že osvojenimi naslovi, sem dobil odgovor, da bo tudi za te možno naročiti medalje. Odslej bo turnirskim organizatorjem na voljo orodje, s katerim bodo lahko določili norme za posamezne igralce že pred vnosom v turnirsko tabelo.

 

Rating poročilo. 'Glicko' sistem v tem trenutku ni primeren za uvedbo. V naslednjem obdobju se bo nadaljevalo 'ICCF Elo' obdobje z možnimi manjšimi korekcijami predvsem na polju začetnega ratinga. Poročilo novega marketing direktorja (Russell Sherwood) je bilo zelo izčrpno in strokovno. Kako pridobiti nove igralce, kako jih obdržati ... Vse lepo in prav, toda to področje je tako vroč kostanj, da se skoraj vsako leto zamenja direktor za marketing, o rezultatih pa bi se dalo razpravljati. Predlagane nove turnirje za naslednje obdobje na povabilo smo potrdili. 

 

Mimogrede - vsa kongresna poročila so vam na voljo na tej povezavi.

 

Kongresni predlogi pa TUKAJ (obvezna prijava na ICCF strežnik).

 

Več ...
 
Kongres ICCF – Llandudno 2018 – 3. del PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Prvi dan kongresa

 

Na prizorišče kongresa sem prispel dan prej, tako da sem lahko zbral prve vtise o letošnjem gostitelju. Mesto Llandudno je izrazito turistično usmerjeno. Na dobrih treh km obale se nahaja več hotelov in turističnih objektov kot na celi slovenski obali. Turistov je ogromno pa čeprav se nihče ne kopa, morje je pač v tem času premrzlo.

 

Kongres smo začeli včeraj z neformalnim večernim družabnim srečanjem. Dobil sem ponudbo za prijateljski mednarodni dvoboj proti Švedski v letu 2019. Danes je bila na vrsti svečana otvoritev s kulturnim programom in govori pomembnih oseb. Nato je sledila podelitev priznanj. Slovenija ima novega višjega mednarodnega mojstra. To je postal Darko Babič. Novi mednarodni mojster pa je Jernej Pirš. Pomembna priznanja so prejeli Italijan Gianni Mastrojeni (častni član ICCF) ter Jason Bokar in Raymond Boger, ki sta dobila priznanji za dolgoletno delo v okviru ICCF. Sicer pa podelitve izgubljajo sijaj, ki so ga imele še pred leti. Najvišjih naslovov je vedno manj, ker jih je zaradi razmer (število remijev!) težko doseči. Veliko delegatov se kongresa ne udeleži in zato polovico priznanj prejmejo kar direktorji con. Se pa kongresa osebno udeleži kar dosti igralcev z naslovom CCM in CCE, kar podelitev pošteno razvleče. 

 

Prizorišče kongresa 2018 - Llandudno, hotel Imperial

 

Popoldanski del smo začeli s potrditvijo kongresnega zapisnika 2017. Mehika je postala nova članica ICCF. Poslušali smo poročilo novega finančnega direktorja Nizozemca Jana Vosselmana.

 

Več ...
 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

stran 10 od 95

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.