Dvoboj je na strežniku! PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Povezava: TABELA DVOBOJA

 

NASVETI ZA NOVE IGRALCE - FORUM

 

 

 
Branko Kosič je mednarodni mojster! PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

 

Slovenija ima novega mednarodnega mojstra v dopisnem šahu. To je postal član ŠD Fram BRANKO KOSIČ. Branko, ki je že v zrelih šahovskih letih, je bil rojen leta 1959 v Mariboru. Šah igra od osmega leta, njegov prvi mentor pa je bil oče. Kasnejše mentorstvo je v osnovni šoli prevzel Damijan Kolar. Branko je hitro napredoval in je v četrtem razredu že postal član ŠK Kovinar iz Maribora. Osvojil je drugo kategorijo in 17. mesto na pionirskem prvenstvu Slovenije. Od srednje šole naprej je sledil šahovski premor, vrnil se je leta 1984, ko se je zaposlil v takratni mariborski Metalni. Igral je tudi v drugi slovenski ligi za ekipo Bistrice ob Dravi.

 

Dopisnega šaha se je lotil bolj za šalo kot zares, zdaj pa brez njega več ne gre. Doslej je odigral 14 turnirjev, tri pa ima trenutno v teku. Igral je tudi za reprezentanco Slovenije. Na turnirju Mare Nostrum IV  je bil član ekipe, ki je osvojila bronasto medaljo. Največje uspehe pa Branko beleži na Master Norm turnirjih, ki so mu prinesli tudi mednarodni naslov. Na WS/MN/091  je osvojil drugo mesto in za pol točke presegel IM normo. Še boljši je bil na WS/MN/104, kjer je znova presegel normo in zmagal na turnirju.

 

Zelo zanimiv je pregled Brankovih partij. Kažejo na solidno teoretsko pripravljenost, saj igra variante, ki povzročajo manj izkušenim nasprotnikom obilo preglavic. Ob tako zavzetem teoretskem delu lahko pričakujemo, da Branko v svoji karieri še zdaleč ni rekel zadnje besede.

 

 
29. Svetovno prvenstvo PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Nastopa velemojster Aleš Borštnik

borstnik14Še nekaj dni nas loči od uradnega začetka 29. svetovnega prvenstva v dopisnem šahu. Slovenske barve bo tokrat zastopal velemojster Aleš Borštnik iz Ljubljane. Konkurenca bo izjemno huda, o čemer priča že bežen pogled na turnirsko tabelo.

TABELA  - 29. SVETOVNO PRVENSTVO

Nastopili bodo dvakratni svetovni prvak Aleksandr Dronov, svetovni prvak Finocchiaro, zraven pa še kup nosilcev medalj z velikih tekmovanj in renomiranih  igralcev kot so Romun Serban, Italijan Vassia,  Nemec Busemann, Hrvat Ljubičić in drugi. Aleša čaka zares težko delo.

Aleš Borštnik je peti Slovenec, ki bo igral v finalu tega najvišjega tekmovanja. Doslej beležimo štiri nastope:

7. SP – Franček Brglez – 7. mesto

24. SP – Marjan Šemrl – 1. mesto;  Jože Novak – 13. mesto

25. SP – Iztok Brunšek – 5. mesto

Alešu želimo uspešen nastop, veliko sreče in vsaj ponovitev najboljšega dosedanjega slovenskega rezultata.

 

 
Finale 18. Olimpijade PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

Slovencem srebrna medalja!

Slovenska reprezentanca se nahaja pred največjim dosežkom na moških šahovskih olimpijadah. Ekipa, ki jo sestavljajo Marjan Šemrl, Iztok Brunšek, Aleš Borštnik, Jernej Šivic, Danilo Korže in Borko Boškovič bo skoraj zanesljivo osvojila srebrno medaljo!

Trenutno se nahajamo na drugem mestu z enakim točkovnim izkupičkom kot vodilna Nemčija. Zlato je že rezervirano za Nemčijo, ki bo zanesljivo boljša po ekipnih točkah in sta ji za  osvojitev olimpijske krone potrebna le še dva remija v zadnjih treh partijah.

Tik pod vrhom se bije težka bitka za bron med Rusijo in Španijo.  Tukaj so v majhni prednosti Rusi, ki imajo trenutno točko več.

 

 
Novi razpisi turnirjev PDF Natisni E-pošta
Prispeval Danilo Korže   

Razpisani so novi dopisni turnirji za igranje na strežniku ICCF in sicer dva tipa pokalnega tekmovanja:

Oba turnirja se bosta igrala v treh stopnjah: predtekmovanje, polfinale in finale. Prvih nekaj tekmovalcev se iz vsake skupine na neki stopnji uvrsti v višjo stopnjo. Za veteranski pokal je pogoj starost 60 let ali več, medtem ko za 21. svetovni pokal ni nobenih pogojev. V obeh tekmovanjih lahko nastopijo igralci ne glede na njihov rating, kar je še posebej zanimivo za nove ali nizko ratingirane igralce, saj imajo priložnost nastopiti proti boljšim nasprotnikom.

Rok za prijave je za veteranski pokal najkasneje do 1. avgusta in za svetovni pokal najkasneje do 1. septembra. Prosimo pa, da se interesenti javite čimprej in sporočite število skupin, v katerih bi nastopili.

 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

stran 10 od 84

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.