Ekipa Slovenije za mednarodni dvoboj PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

 

{jcomments on}

 
Začetek 22. državnega prvenstva PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

 

Začelo se je novo državno prvenstvo v dopisnem šahu, ki ima tudi tokrat pestro udeležbo. Zagotovo  bomo čez kakšno leto dobili že 21. državnega prvaka. Prvak je doslej dvakrat postal le Peter Kariž, ampak od tega sta minili že dve desetletji. Skoraj praviloma se namreč dogaja, da naši  prvaki hitro preidejo na mednarodno sceno in tam nizajo nadaljnje uspehe.

 

Najbolj zveneče ime med tokratnimi udeleženci je Miran Zupe (na fotografiji), ki je mednarodni mojster v rednem šahu. V borbi za sam vrh lahko pričakujemo tudi Denisa Šoštariča, ki se je že izkazal s 3. mestom na nedavno končanem 20. prvenstvu. Seveda ne manjkata rekorderja po nastopih na naših državnih prvenstvih Marjan Veček in Janko Potrata. Najbrž še sama nista prepričana, kdo od njiju ima več nastopov, dejstvo pa je, da sta komaj katerega izpustila. Tu so tudi trije novinci Matija Sirk, Milanko Vržina in Aleksander Matjašič. Vsi ostali s spodnje liste nastopajočih so v glavnem 'stari mački' in prav lahko se zgodi, da bo tokrat presenetil kdo izmed njih.

 

Vsem udeležencem želimo uspešen nastop, zanimive boje in dobro igro. Srečno!

 

 

 

{jcomments on}

 
Zbiramo prijave za ... PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

                                                         Število prijavljenih:   Prijave so zaključene!

 

Rok za prijave: do zapolnitve kvote 20 igralcev!

Začetek dvoboja: november 2018

Število desk: 20

 

Naslov za prijave: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Vljudno vabljeni vsi dopisni šahisti, da se prijavijo za nastop v tem prestižnem mednarodnem dvoboju. Vsak nastopajoči bo s svojim danskim nasprotnikom odigral dve partiji. Eno z belimi in drugo s črnimi figurami. Kot pravi kolega Anton Čopar: 'za dve dodatni partiji je vedno dovolj časa', zato pričakujemo, da se boste prijavili vsi.

 

Še posebej vabimo k prijavam tudi igralce rednega šaha s FIDE ratingom. Ne bo vam potrebno odigrati dopisnega turnirja. Igrali boste le dve partiji in s tem dobili edinstveno priložnost, da se preizkusite tudi v tej šahovski disciplini. Kdo ve, morda ste izjemno talentirani, pa tega niti ne veste ...

 

{jcomments on}

 
22. državno prvenstvo - razpis PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Po sklepu Zbora dopisnih šahistov 2018, objavljamo razpis za 22. absolutno državno prvenstvo v dopisnem šahu za posameznike. Prvenstvo bo izvedeno v skladu z veljavnim pravilnikom. 

 

 

Odprto za vse šahiste in šahistke Slovenije

Rok za prijavo: 10. 10. 2018

 

PRAVILNIK

PRIJAVE: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
 
 

{jcomments on}

 
Švedska - Ostali svet PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Ob 80. obletnici ustanovitve švedske nacionalne zveze za dopisni šah je razpisan mednarodni dvoboj Švedska - Ostali svet. K sodelovanju smo povabljeni tudi Slovenci in sicer lahko nominiramo:

 

- Enega igralca z ratingom 2100 ali več.
- Enega igralca z ratingom 2099 ali manj.
 

Začetek dvoboja je 1. december, vsak igralec pa kot običajno igra z nasprotnikom dve partiji.

 

Tudi tokratne nominacije slovenskih predstavnikov bodo potekale po sistemu 'hitrih prstov'. Nominirana bosta igralca, ki se bosta v svojem razredu prijavila prva. Prijave pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

 

{jcomments on}

 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

stran 10 od 98

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.