Predtekmovanje za svetovno prvenstvo 2022 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

Razpisan je nov ciklus predtekmovalnih turnirjev za svetovno prvenstvo. Začetek tekmovanja je 20. 3. 2022.  Pravico nastopa imajo:

- Mednarodni mojstri z ratingom > 2300,
- Višji mednarodni mojstri z ratingom > 2250,
- Velemojstri,
- Igralci z ratingom > 2500,
- Prijavijo se lahko tudi ostali igralci z ratingom > 2400, ki pa bodo morda lahko nastopili le v primeru nepopolnih predtekmovalnih skupin.
 
Vsi zainteresirani se morate prijaviti najkasneje do 6. februarja 2022 neposredno na spletnem strežniku ICCF. Plačilo prijavnine je preko sistema Direct Entry.
 
POMEMBNO:

Nacionalna zveza lahko za nastop nominira tudi igralca, ki ne izpolnjuje gornjih pogojev in ima rating nižji od 2400. Prijave za nominacijo pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. do 31.12. 2021.

O nominaciji bo odločal Svet za dopisni šah. Kot minimalni pogoj za prijavo smo določili rating 2200.

 

 
Končano je 24. državno prvenstvo PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Obiščite nas v Facebook skupini:

 

 

Prvak Slovenije je postal IM Janko Potrata

 

TABELA PRVENSTVA

 

Po dobrem letu napetih bojev se je končalo 24. državno prvenstvo v dopisnem šahu. Novi prvak je Janko Potrata, ki je osvojil končnih 8 točk, prav toliko kot drugouvrščeni Darko Počivavšek.

 

Mednarodni mojster Potrata je redni udeleženec slovenskih državnih prvenstev, saj je doslej manjkal le na štirih. Ta dosežek si zasluži vse pohvale in naše veliko občudovanje. Državni prvak je torej postal prav na svojem 20. prvenstvu.

 

Na drugem mestu je pristal novinec v dopisnem šahu Darko Počivavšek. To prvenstvo je bil njegov čisto prvi dopisni turnir. To samo pomeni, da gre za izjemno kvalitetnega in talentiranega igralca, ki je v prihodnosti sposoben doseči še veliko odličnih rezultatov.

 

 

 

S pol točke zaostanka je na tretjem mestu končal trikratni državni prvak Borut Komarica, ki je svojim sijajnim dosežkom dodal še en lep rezultat. Brez pokala in 'stopničk' sta na delitvi četrtega mesta ostala odlična igralca standardnega šaha Blaž Debevec in Miran Zupe. Glede na njun potencial pričakujemo, da se bosta prej ali slej prebila v vrh slovenskega dopisnega šaha.


Derlingu, Pranjiču, Rihtariču in Saviču je za višjo uvrstitev zmankal kakšen srečen trenutek ali preblisk, Malbašiču in Bohaku pa po vsej verjetnosti nekaj tehnološke opreme. Bogataj ni zdržal pritiska prvega resnega turnirja in je veliko partij izgubil s prekoračitvijo časa. Ljubomir Gačnik je med trajanjem turnirja umrl, zato so bile nedokončane partije ocenjene.

 
Prijateljski dvoboj Nemčija - Slovenija PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

30. novembra se začenja prijateljski dvoboj med Nemčijo in Slovenijo na 24 deskah. Da smo lahko dosegli tolikšno število desk, je zasluga nekaterih naših igralcev, ki so prijazno pristali, da igrajo na več deskah istočasno.

 

POVEZAVA

 

 
Janko Potrata je mednarodni mojster! PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Janko Potrata je novi slovenski mednarodni mojster dopisnega šaha!

 

V polfinalu veteranskega svetovnega pokala je zmagal v svoji skupini in se s tem uvrstil v finale tega prestižnega tekmovanja. Za zmago je potreboval 8,5 točke, kar je ravno zadostovalo za osvajanje druge norme za IM naslov.

 

Tabela turnirja

 

Janko Potrata je pravi veteran slovenskega dopisnega šaha. Odlične rezultate je dosegal že v času, ko se je igralo še na dopisnice. Hitro se je prilagodil tudi igri na spletnem strežniku, kjer je odigral že preko 1300 partij in s tem sodi med najbolj plodovite slovenske igralce. Je tudi rekorder po številu nastopov na slovenskih državnih prvenstvih. V 30 letih je bilo organiziranih 25 prvenstev Slovenije, Potrata pa je nastopil kar na 21. Praviloma se je vedno uvrščal med najboljše, največji uspeh pa je dosegel prav na 24. prvenstvu, ki še ni čisto končano. Kljub eni nedokončani partiji pa je povsem jasno, da je Janko Potrata novi 24. prvak države Slovenije.

 

Janko, iskrene čestitke za vse dosežke, rekorde in vztrajnost!

 

 

 

 

 

 

 
25. državno prvenstvo PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Začelo se je 25. jubilejno državno prvenstvo Slovenije, ki je zbralo solidno in dokaj pestro udeležbo. Nastopa 14 igralcev, med njimi dva mednarodna mojstra super veteran Janko Bohak in Mitja Pranjič. Potem so tukaj mojstri Janko Potrata, Borut Komarica, Marjan Veček in Andrej Kavc. Med udeleženci je tudi mednarodni mojster rednega šaha Miran Zupe. Najbrž gre prav med naštetimi iskati tudi tokratne favorite. Nikakor pa ni izključeno, da se pojavi kdo iz 'ozadja' in preseneti vse. Videli bomo čez leto ali dve …

Prvenstvo se igra v nekoliko hitrejšem tempu 'Triple block sistem' s 500 dnevi skupnega časa. Vgrajena je tudi varovalka minimalnega časa za razmišljanje, ki je 3 dni za posamezno potezo.

 

 

 

 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

stran 2 od 108

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.