Nemški turnirji 2020 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

 

Od nemške dopisne zveze smo dobili povabilo, da nominiramo naše igralce za nastop na njihovih turnirjih. Nominirali bomo 4 igralce v naslednjih skupinah:

 

 

Začetek bo 19. junija 2020, na strežniku pa bodo turnirji že v začetku aprila. V primeru, da nominiranemu igralcu do takrat pade rating pod predpisano mejo, bo nastopil v ustrezni nižji skupini.

Če želite nastopiti na katerem od gornjih turnirjev, vas vabimo, da se prijavite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. najkasneje do 7. 1. 2020. Kriteriji za nominacijo so:

 

1. Ustrezen rating,

2. Po presoji SDŠ ob upoštevanju nastopanja v slovenskih reprezentancah.

 

 

 

 

 

 
Novi uradni turnirji ICCF PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Predtekmovanje za svetovno prvenstvo

Razpisan je nov ciklus predtekmovalnih turnirjev za svetovno prvenstvo. Začetek tekmovanja je 20. 3. 2020. Norme za nastop imajo naslednji slovenski igralci: Darko Babič, Viktor Jemec, Ciril Peterc, Gregor Vohl, Franc Zajšek in Stanko Kovač. Poleg naštetih igralcev imajo pravico do nastopa še:

- Mednarodni mojstri z ratingom > 2300,
- Višji mednarodni mojstri z ratingom > 2250,
- Velemojstri,
- Igralci z ratingom > 2500,
- Prijavijo se lahko tudi ostali igralci z ratingom > 2400, ki pa bodo morda lahko nastopili le v primeru nepopolnih predtekmovalnih skupin.
 
Vsi zainteresirani se morate prijaviti najkasneje do 2. februarja 2020 neposredno na spletnem strežniku ICCF. Plačilo prijavnine je preko sistema Direct Entry.
Podrobnosti najdete na spletni strani ICCF: https://www.iccf.com/message?message=1327
 
POMEMBNO:

Nacionalna zveza lahko za nastop nominira tudi igralca, ki ne izpolnjuje gornjih pogojev. O nominaciji odloča SDŠ. Kot minimalni pogoj za prijavo smo določili rating v območju 2250 – 2399. Prednost pri nominaciji bodo imeli igralci, ki nastopajo v reprezentančnih selekcijah.

Prijave za nacionalno nominacijo pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. do vključno 7. 1. 2020. 

 

 

Kandidatski turnirji za evropsko prvenstvo

Tudi kandidatski turnirji za evropsko prvenstvo se začnejo 20. marca. Pravico nastopa imajo:

  • igralci z ratingom 2500+,
  • velemojstri (GM),
  • višji mednarodni mojstri (SIM) z ratingom 2400+,
  • mednarodni mojstri (IM) z ratingom 2450+,
  • Kvalifikanti iz polfinalnih turnirjev (1. ali 2. mesto),
  • Igralci, ki so dosegli 45% na finalnem EU turnirju ali 55% (samo 1x).

Rok za prijave je 20. februar 2020. Prijavite se neposredno na spletnem strežniku ICCF in plačate prijavnino preko sistema Direct Entry.

 

 

 
Novo evropsko tekmovanje!!! PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

 

Evropska cona je razpisala razpisala novo tekmovanje z nazivom:

 

EVROPSKI EKIPNI POKAL

 

Med seboj tekmujejo posamezne evropske države in sicer na izpadanje. Število desk, ki jih mora šteti ekipa posamezne države je minimalno 20, ni pa nobene ovire, da se ne bi posamezni nacionalni zvezi, ki igrata med seboj v paru, dogovorili za večje število desk. Zaradi relativno majhnega števila igralcev, smo se v naši zvezi odločili, da bomo nastopili na točno 20 deskah. V prvem krogu tekmovanja smo imeli nekoliko sreče in malo smole. Slaba novica je, da nastopamo v skupini, kjer so tri ekipe (igramo dva dvoboja), dobra pa ta, da imamo v skupini nadvse zanimivega nasprotnika – prvo svetovno velesilo dopisnega šaha Nemčijo! Naša skupina je videti takole:

 

NEMČIJA

SLOVENIJA

NORVEŠKA

 

Slovenska ekipa bo torej štela 20 igralcev, vsak pa bo odigral 4 partije, dve proti Nemcu in dve proti Norvežanu. Sistem časovne kontrole bo triple block s 302 dnevi skupnega časa za posamezno partijo. Vse partije bodo tako zaključene najkasneje v 10 mesecih. Vsak igralec dobi na začetku 100 dni za razmišljanje za celo partijo, po vsaki odigrani potezi pa še 1 dan dodatka. Varnostnega dodatka po 50. potezi ni.

 

Igralni tempo je idealen za hitre igralce, ki jim gre na živce 'zavlačevanje' in si želijo tudi v dopisnem šahu igrati hitro in dinamično. Manj primeren pa je za počasnejše igralce, ki bi težko uspešno zaključili partijo z nekaj več kot 100 dnevi časa za razmišljanje. Začetek tekmovanja je 1. februar 2020!

 

Vaše prijave za sodelovanje v reprezentanci Slovenije pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. najkasneje do 29. decembra 2020. Prijavite se lahko vsi slovenski šahisti. V prijavi navedite tudi svojo telefonsko številko, na katero boste dosegljivi v primeru izjemne situacije.

 

 
Predtekmovanje 22. olimpijade PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Na spletnem strežniku ICCF so že formirane tabele predtekmovanja za 22. dopisno olimpijado. Slovenija je uvrščena v peto predtekmovalno skupino:

 

22. OLIMPIJADA – PREDTEKMOVANJE – SKUPINA 5

 

Uradni začetek tekmovanja je 13. januarja 2020. Istočasno se začenja tudi finale 21. olimpijade, kamor pa se slovenska ekipa žal ni uvrstila. V finalu 20. ciklusa smo bili peti, v predtekmovanju 21. pa četrti. Iz obeh tekmovanj so napredovale prve 3 ekipe. Zato pa smo se tokratnega tekmovanja lotili nadvse resno z edino ambicijo, da se zanesljivo uvrstimo v naslednji finale. Selektor Aleš Borštnik je sestavil ekipo, ki je glede na povprečni rating druga najboljša med 48 sodelujočimi reprezentancami z vsega sveta. Na papirju so boljšo ekipo sestavili samo Nemci. Slovenija bo nastopila v postavi: Marjan Šemrl, Aleš Borštnik, Anton Čopar, Marko Coklin, Niko Praznik in Aleš Malnar.

Priprave v Ljubljani: Čopar, Praznik, Šemrl, Borštnik, Coklin, Malnar

 

V naši peti skupini imamo nadvse zanimivo in močno konkurenco. Iz Evrope so tu še Rusija, Belorusija, Litva, Estonija, Belgija in Wales, v skupini pa sta še Indonezija in Panama. V finale napredujeta le prvo in drugo uvrščeni ekipi iz vsake predtekmovalne skupine.

 

 

 
Slovenci na rating listi 2020/1 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

 

 

 

 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

stran 2 od 100

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.