SLO CORR 2016 - Nagradna igra PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

 

Pred srečanjem dopisnih šahistov, ki bo 10. septembra v Črni na Koroškem objavljamo nagradno igro za udeležence. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali tri nagrajence, ki bodo ob kosilu na izletniški kmetiji Smrečnik prejeli lepe praktične nagrade. Pogoj za nagrado je udeležba na našem srečanju.


1.) Naštejte vse udeležence olimpijskih iger iz Črne in za vsakega napišite v katerem športu je  tekmoval.

2.) Kako se imenuje jamski škrat, ki smo ga spoznali na srečanju leta 2012?

3.) Katere vrhove vključuje Koroški hribovski izziv K-24?

4.) Kdo je pokrovitelj srečanja SLO CORR 2016?

5.) Kako se imenuje tradicionalna zimska prireditev – tekmovanje v gradnji sneženih skulptur?

 

Odgovore na zastavljena vprašanja pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. najkasneje do srede, 7. septembra.

 

UDELEŽBO NA SREČANJU PRIJAVITE NA: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

 

 

 
Srečanje dopisnih šahistov 2016 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

PRIJAVE NA: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Črna na Koroškem – sobota, 10. 9., ob 9:00

Tradicionalno letno srečanje dopisnih šahistov Slovenije bo 10. septembra v Črni na Koroškem. Organizator srečanja je Mitja Pranjič, pokrovitelj pa Občina Črna z županjo Romano Lesjak. Za prijetno bivanje in druženje bo lepo poskrbljeno, okvirni program pa je naslednji:

 

 

SREČANJE DOPISNIH ŠAHISTOV SLOCORR 2016 – program

-  

     Zbor udeležencev ob 9.00

Ploščad pred kulturnim domom

-          9.00 do 10.00 

Kavica in klepet

-          10.00 do 12.00

Seja Sveta za dopisni šah v poročni dvorani Občine Črna na Koroškem.

-          12.00 do 13.00

Sprehod po kraju in voden ogled Razstave – Olimpijci iz Črne na Koroškem.

-          13.30

Kosilo na izletniški kmetiji Smrečnik

 

-   

     Ob 14.30

Šahovski turnir za udeležence srečanja in povabljene domače šahiste (za najboljših 5 zagotovljene praktične nagrade)

 

Glavni sponzor je Občina Črna in županja Romana Lesjak.

Organizator: Mitja Pranjič

 

 
Igor Kos je novi državni prvak! PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

 

Končano je 18. prvenstvo Slovenije v dopisnem šahu. Novi državni prvak je postal Igor Kos iz kraja Puconci pri Murski Soboti.

 

TABELA 18. DRŽAVNEGA PRVENSTVA

 

Igor Kos je zmagal s prednostjo pol točke (9,5), pokale pa sta si prislužila še Franc Horvat (9) in Jernej Skuhala (9). Rekorderja po številu nastopov na državnih prvenstvih Marjan Veček (8,5) in Janko Potrata (8) sta se morala tokrat zadovoljiti s četrtim in petim mestom. V zgornjem delu tabele sta še Slavko Žunkovič (8) in Jan Ovčjak (7,5).

Igor Kos je v rednem šahu mojstrski kandidat in član ŠD Radenska – Pomgrad iz Murske Sobote. Rojen je 27. 12. 1959. Z naslovom državnega prvaka se je Igor dokončno afirmiral tudi v dopisnem šahu, tako da bo moral selektor nanj resno računati v prihodnjih reprezentančnih nastopih. Igralci Igorjevega kova s solidnim predznanjem iz rednega šaha imajo odlično osnovo za uspešne nastope v dopisnem šahu.

 

 

 
In memoriam: Bojan Fajs PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Kakorkoli gledam nazaj, vidim, da Bojana nismo dobro poznali. Vseskozi je deloval nekako skromno, čeprav je v dopisnem šahu dosegal izredne rezultate. Vedno je bil pripravljen za sodelovanje v reprezentančnih selekcijah in besedice 'ne' v njegovem besednjaku ni bilo. Bojanovo slovo pomeni nepopravljivo izgubo za slovenski dopisni šah. Hčerka Bojana je bila tako prijazna in napisala kratek opis njegove življenjske poti, ki ga na tem mestu v celoti objavljamo.

 

 

Bojan Fajs se je rodil 5.4.1957 v Kranju, mami Nežki in očetu Štefanu. Imel je še dve sestri, Vlasto in Štefko, ki je že pokojna. Živel je v Škofji Loki, dokler se niso preselili v Šentjernej, natančneje v Orehovico, kjer je obiskoval osnovno šolo. Pri osmih letih mu je umrl oče, tako da je bila njegova mati primorana skrbeti sama za tri otroke. Po končani osemletki je začel obiskovati srednjo elektro šolo v Ljubljani.

 

 
Umrl je Bojan Fajs PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

alt

 

 

Nenadoma in mnogo prezgodaj nas je zapustil Bojan Fajs iz Šentjerneja. V dopisnem šahu je dosegel naziv višjega mednarodnega mojstra, čeprav je zadnja leta igral na velemojstrski ravni. Dolga leta je bil stalni član slovenskih reprezentanc, svoj največji uspeh pa je dosegel pred tremi leti, ko je na 67. prvenstvu Evrope osvojil drugo mesto. Družini in prijateljem izrekamo iskreno sožalje!

 

 

 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

stran 5 od 84

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.