Slovenija je zmagovalka Slovanskega pokala PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

IM norma za Igorja Kosa

 

Reprezentanca Slovenije v sestavi: Niko Praznik, Aleš Malnar, Franc Zajšek, Igor Kos, Borut Komarica in Boštjan Benko je zmagovalka 6. Pokala slovanskih narodov. Drugo mesto je osvojila Rusija, tretjega pa Hrvaška. Po dolgih letih je nastopila tudi Srbija, ki je bila na koncu osma. Zmaga Slovenije pomeni, da bomo organizatorji naslednjega ciklusa tega tekmovanja.

 

 

 TURNIRSKE TABELE

 

V zadnji partiji turnirja je Igor Kos premagal svojega nasprotnika iz Belorusije in s tem izpolnil drugo normo za naslov mednarodnega mojstra, ki pa za dokončno osvojitev naslova zaradi premajhnega števila partij najbrž še ne bo zadostovala.

Čestitke Igorju in celotni ekipi za lep mednarodni uspeh!

 

 

 

 
Facebook skupina PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Naša Facebook skupina šteje že 69 članov.

Če potrebujete znanje o šahovskih motorjih, njihovih namestitvah, parametrih, uporabi ...

Če potrebujete informacije o otvoritvenih knjižnicah, NNUE mrežah, tabelah končnic, bazah s partijami ....

 

... se nam pridružite na: https://www.facebook.com/groups/779496945540383

 

Seveda objavljamo tudi zanimivosti s področja dopisnega in rednega šaha ter še mnogo več.

 

 

 

 
Svetovno prvenstvo - polfinale 2021 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Iz pisarne ICCF smo prejeli razpis rednega letnega ciklusa polfinalnih turnirjev za posamično svetovno prvenstvo. Originalni razpis najdete med novicami uradni strani ICCF.

 

Glede na pretekle dosežke imata pravico do nastopa: Darko Babič in Klemen Sorčnik. Poleg imenovanih imajo neposredno pravico do nastopa igralci, ki izpolnjujejo vsaj enega od naslednjih kriterijev:

  • Igralci z naslovom IM in ratingom > 2500 (*),
  • Igralci z naslovom SIM in ratingom > 2450 (*),
  • Igralci z naslovom GM in ratingom > 2400 (*),
  • Igralci z ratingom > 2550 (*),
  • 1 igralec z ratingom 2400+ (lista 2021/2), ki ne izpolnjuje drugih pogojev in ga nominira nacionalna zveza.

(*) = katera koli rating lista v zadnjih 12 mesecih.

Igralca po zadnji alineji bo med prijavljenimi kandidati izbral Svet za dopisni šah.  Vsi, ki želite biti nominirani po tem kriteriju, se morate prijaviti najkasneje do 31. 3. 2021 na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

 

Začetek tekmovanja je 20. 6. 2021. Upravičenci se prijavite neposredno na spletni strani ICCF pod rubriko "New events" (plačilo preko Paypal). Pod posebnimi pogoji se lahko prijavijo tudi vsi igralci z ratingom 2450+, ki sicer ne izpolnjujejo niti enega od gornjih kriterijev. Nastopili bodo lahko v primeru, da bodo ostala prosta mesta za popolnitev polfinalnih skupin. Rok za prijavo na ICCF je 10. 5. 2021.

 

 

 
Rating 2/2021 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

 
Mednarodna zmaga Nika Praznika PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   
 
 

Višji mednarodni mojster Niko Praznik je dosegel lep mednarodni uspeh, saj je postal zmagovalec velikega odprtega turnirja ob 10. obletnici delovanja spletnega strežnika ICCF. Tristopenjski turnir se je začel pred petimi leti s predtekmovalnimi turnirji, na katerih je startalo več kot 800 igralcev iz celega sveta. Sledili so polfinalni turnirji ter na koncu še finale, v katerem je nastopilo 15 najboljših. Praznik je osvojil končnih 8,5 točke in s tem za pol točke prehitel drugovrščenega Rusa Prozorovskega.

 
TABELA
 
Čestitke!

 

 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

stran 5 od 108

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.