Prijateljski dvoboj FINSKA - SLOVENIJA PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Na spletnem strežniku je postavljen mednarodni prijateljski dvoboj med ekipama Finske in Slovenije. Finska je postavila dokaj močno zasedbo, ki je glede na povprečni rating nekoliko močnejša od Slovenije. To je odličen izziv za naše igralce, da skušamo v dvoboju zmagati in dokazati, da naši dosežki niso slučajno v svetovnem vrhu. Sicer pa je osnovni namen dvoboja utrjevanje vezi z našimi finskimi prijatelji. Zato vsem nastopajočim predlagam, da poleg šahovske igre vzpostavijo z nasprotnikom tudi prijateljsko komunikacijo. Srečno!

 

 

{jcomments on}

 
Poslovil se je Jože Grabner PDF Natisni E-pošta
Prispeval Andrej   

 

 

Poslovil se je slovenski dopisni šahist starejše generacije z enim najdaljših stažev v vlogi igralca in sodnika. Nastopal je še na jugoslovanskih turnirjih, prva njegova partija je zabeležena daljnega leta 1977, zadnje pa še leta 2018 že v času njegove hude dvoletne bolezni. Jože ni bil nikoli v vrhu najboljših SLO dopisnikov, zanimivo pa, da je bil eden najuspešnejših igralcev za ekipo Slovenije. Njegov rezultat, če odštejemo zadnji SLAV CUP V., katerega je igral že zelo bolan, je bil kar 25,5:13,5, za kar mu lahko samo čestitamo. Če pa vemo, da je igral z 11 let starim prenosnikom proti sodobnim do zob oboroženim in hitrim megaherčnim nasprotnikom, so njegovi rezultati vsega občudovanja vredni. Njegovi ljubezni namizni tenis in balinanje pa je moral zaradi zgodnje bolezni in invalidnosti že prej opustiti.

 

Več ...
 
Predtekmovalni turnirji za svetovno prvenstvo PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Iz pisarne ICCF smo prejeli razpis predtekmovalnih turnirjev ciklusa 2019. Začetek tekmovanja je 20. 3. 2019. Norme za nastop imajo naslednji slovenski igralci: Darko Babič, Viktor Jemec, Branko Kosič in Stanko Kovač. Poleg naštetih igralcev imajo pravico do nastopa še:

- Mednarodni mojstri z ratingom > 2300,
- Višji mednarodni mojstri z ratingom > 2250,
- Velemojstri,
- Igralci z ratingom > 2500.
 

Nacionalna zveza lahko za nastop nominira tudi igralca, ki ne izpolnjuje gornjih pogojev. O nominaciji odloča SDŠ. Kot minimalni pogoj za prijavo smo določili rating v območju 2250 – 2399.

Prijave za nastop in kandidate za nacionalno nominacijo sprejema Marjan Šemrl na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. do vključno 27. 1. 2019. 

{jcomments on} 

 
Novi turnirji za mednarodne norme! PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

  

ICCF je razpisal novo serijo turnirjev za osvajanje norm za mednarodne naslove. Po novem so turnirji prilagojeni vsem mednarodnim naslovom, pri čemer je za nastop potreben rating od 2050 do 2485+.

 

NOVI TURNIRJI ZA MEDNARODNE NORME

 

Nov sistem se bo začel uporabljati že v januarju 2019.  Turnirji bodo startali takoj, ko bo v posamezni skupini dovolj prijav in bodo tekli permanentno.

PRIJAVNA STRAN

 

Zaradi izogibanja komplikacij smo se v SDŠ odločili, da bo tokrat edini možni način prijave preko sistema Direct Entry. Kandidati se prijavite sami in prijavnino vplačate preko plačilnega sistema Paypal. Ostalih načinov prijave tokrat ne bomo potrdili in posledično bodo prijave neveljavne. Igralcem, ki sistema Paypal še ne uporabljajo, svetujemo, da se obrnejo na svoje bližnje ali znance, da jim pomagajo sprovesti plačilo. Tehnologija gre naprej, zagotovo najboljši odziv z naše strani je, da se ji čimprej prilagodimo …

 

 

{jcomments on}

 

 
Rating lista 2019/1 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Objavljena je prva rating lista za leto 2019, ki bo veljala od januarja do marca. Nove ratinge najdete na spletni strani ICCF, s tem da v desnem okenčku zgoraj izberete obdobje 2019/1. 

 

Med Slovenci velja omeniti GM Aleša Borštnika, ki je z ratingom 2604 ulovil priključek na vrhu in 15. mesto na svetu. Na tretjem mestu najdemo GM Jerneja Šivica, ki se je ponovno 'aktiviral' z nastopom v dvoboju proti Danski. Sicer pa se Slovenci še vedno držimo dolgoletnih standardnih uvrstitev. Približno 20 igralcev imamo med prvih 1000 na svetu, za tak dosežek pa je potreben rating okrog 2400. 

 

 

{jcomments on}

 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

stran 8 od 98

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.