Esko Nuutilainen Memorial PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Zmaga Slovenije v polfinalu

 

Mednarodna dopisna zveza je leta 2017 razpisala ekipno svetovno prvenstvo igralcev do ratinga 2300. Tekmovanje je posvečeno tudi spominu na zaslužnega finskega šahovskega organizatorja Eska Nuutilainena, ki je umrl leta 2016.

 

Vabilu se je odzvalo 32 reprezentanc s celega sveta, ki so bile razdeljene v tri predtekmovalne skupine. Slovenski predstavniki so nas navdušili, saj so v svoji skupini prepričljivo zmagali in si s tem zagotovili nastop v finalu, kjer se bo pomerilo najboljših 13 ekip.

 

Tabela predtekmovalne skupine 

 

V naši ekipi so nastopili: Blaž Debevec (4 točke), Marjan Veček (6,5), Slavko Žunkovič (5,5), Robert Unuk (6), Andrej Kavc (6) in Borut Komarica (7). Čestitamo!

 

{jcomments on}

 
Prijateljski dvoboji PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

  

 

Čeprav traja dvoboj komaj poltretji mesec, je Slovenija povedla proti Danski že z 10 : 3! Posamični rezultati  so naslednji:

 

  7. deska: Potrata - Varberg 1 : 1

11. deska: Šeško - Sørensen 1 : 1

13. deska: Benko - Ambirk 1 : 1

14. deska: Bohak - Holst 2 : 0

18. deska: Gačnik - Wedel 1 : 0

19. deska: Rihtarič - Thomsen 2 : 0

20. deska: Okrožnik - Giessing 2 : 0

 

Podrobne rezultate in posamezne partije najdete na povezavi Slovenija - Danska.

 

Po vsej verjetnosti bo oreh precej trši v dvoboju Slovenija - Finska, ki se je uradno začel pred dnevi in kjer je rezultat še vedno 0 : 0. Pripravljena je že tudi slovenska ekipa za dvoboj proti tretji skandinavski državi Švedski. Uradni začetek dvoboja, ki bo potekal na 25 deskah, bo 1. marec, partije pa lahko pričakujete na strežniku okoli 15. februarja. 

{jcomments on} 

 
Slovenija pred novim podvigom! PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

V finalu 10. ekipnega prvenstva Evrope je nedokončanih še 50 partij, od katerih jih Slovenija igra še 6. Slovenija trenutno zaseda izvrstno 2. mesto z velikimi izgledi, da ponovno osvoji medaljo na velikih tekmovanjih. Na sijaj te medalje bomo morali še malce počakati, zagotovo pa bomo slavili nov velik uspeh slovenskega dopisnega šaha.

 

Slovenijo v finalu zastopajo naslednji junaki: Danilo Korže, Aleš Borštnik, Anton Čopar, Darko Babič, Milan Horvat, Marko Coklin, Niko Praznik in Klemen Sorčnik. Z uvrstitvijo med prve tri ekipe na stari celini, si bo Slovenija zagotovila tudi neposredni nastop v naslednjem 11. evropskem finalu. 

 

  

Naša druga ekipa: Milan Horvat, Aleš Malnar, Gregor Vohl, Ciril Peterc, Franc Zajšek, Dušan Leben, Mitja Pranjič in Igor Kos, ki nastopa v predtekmovanju 11. ekipnega prvenstva, si uvrstitve v finale ne bo priigrala. To pa niti ni pomembo, saj nam bo napredovanje zagotovila že prva ekipa.

 

{jcomments on}

 
Elektronska sporočila PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

 

Važno obvestilo!

 

V zadnjem času sem v zvezi z elektronskimi sporočili, ki jih pošiljam slovenskim dopisnikom prejel dve zahtevi:

  1. Igralec, ki je trenutno neaktiven, je zaprl e-mail naslov, s katerim je prijavljen pri ICCF. Obvestila želi prejemati na drug veljavni poštni naslov.
  2. Igralec, ki je aktiven, ne želi več prejemati uradnih sporočil slovenske dopisne organizacije.

 

Oba igralca prosita, da ustrezno uredim e-mail listo, na katera pošiljam pomembna sporočila (vabila na turnirje, dvoboje itd.). Oba moram na tem mestu razočarati. Nobene e-mail liste ni v mojem arhivu. Koristim izključno e-mail listo slovenskih igralcev, ki mi jo daje na razpolago ICCF. Mednarodna organizacija je tudi odgovorna, da je uporaba teh naslovov v skladu z uredbo GDPR.

 

Tako lahko dam igralcu pod št. 1 nasvet, da zamenja svoj e-mail naslov pri ICCF. Igralec pod št. 2 pa ne bo več prejemal sporočil slovenske zveze, takoj ko bo deaktiviral svoj račun pri ICCF. Prosim za razumevanje.

 

{jcomments on} 

 
Marko Coklin je mednarodni mojster! PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Danes nas je razveselil Marko Coklin, ki je izpolnil vse pogoje za naslov mednarodnega mojstra dopisnega šaha. Marko je predstavnik 'novega' vala v slovenskem dopisnem šahu in igralec, ki ga bodo v bodoče vesele vse nacionalne selekcije na velikih tekmovanjih, predvsem pa seveda selektor. V rednem šahu je mojstrski kandidat (z realno mojstrsko močjo) in član Šahovskega društva Radenska-Pomgrad iz Murske Sobote, za katerega tudi uspešno nastopa.

 

Coklin je prvo IM normo osvojil na memorialu Antona Preinfalka, to je turnirju, ki ga v spomin na vsestransko legendo slovenskega šaha organizira slovenska nacionalna zveza.

 

Druga norma za naziv mednarodnega mojstra pa je bila dosežena na 6. deski evropskega ekipnega prvenstva. Marko je s svojim dosežkom na tem tekmovanju pomembno prispeval, da se Slovenija ponovno bori za medaljo na velikih tekmovanjih. Predstavljamo vam lepo zmago, v kateri je odigral zanimivo teoretsko novost in nemškemu predstavniku pokazal, kako se igra proti holandski obrambi.

 

 


Coklin (SLO) – Schütze (NEM)

Finale 10. ekipnega prvenstva Evrope

1.d4 f5 2.g3 Sf6 3.Lg2 g6 4.c4 Lg7 5.Sc3 0-0 6.Sh3 Sc6 7.0-0 d6 8.d5 Se5 9.b3 Ld7 10.Dc2 Tb8 11.Lb2 a6 12.c5N

 

 

Zanimiva žrtev kmeta in teoretska novost. Beli si zagotovi dolgoročno premoč v središču. V nadaljevanju partije se je bilo potrebno izogibati poenostavitvam, ki bi olajšale borbo črnega za remi.

 

Več ...
 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

stran 7 od 98

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.