Motorji za dopisno analizo PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

 

 

 
Ekipno SP igralcev do 2300 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Slovenija v finalu!

 

Mednarodna dopisna zveza je leta 2017 razpisala ekipno svetovno prvenstvo igralcev do ratinga 2300. Tekmovanje je posvečeno tudi spominu na zaslužnega finskega šahovskega organizatorja Eska Nuutilainena, ki je umrl leta 2016. Slovenija je v predtekmovanju nastopila odlično in zmagala v svoji predtekmovalni skupini.

 

1. avgusta se začne finalni del, kamor se je uvrstilo 13 najboljših ekip.

 

Esko Nuutilainen - Finale

 

Slovenijo bodo v finalu zastopali igralci, ki so si finalni nastop tudi priborili: Borut Komarica, Marjan Veček, Robert Unuk, Blaž Debevec, Slavko Žunkovič in Andrej Kavc.

 

V predtekmovanju je nastopilo 32 reprezentanc s celega sveta, ki so bile razdeljene v tri predtekmovalne skupine. Slovenski predstavniki so nastopili v drugi predtekmovalni skupini in zmagali pred Walesom in Litvo.

 

Tabela predtekmovalne skupine 

 

 

 
Kongres ICCF - Vilna 2019 – 1. del PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

Kongresni predlogi

 

Letošnji kongres ICCF bo potekal od 18. do 22. avgusta v Vilni (Vilnius), ki je glavno mesto Litve. Prizorišče kongresa bo hotel Artis, ki se nahaja v starem jedru mesta, v katerem živi nekaj manj kot 600.000 prebivalcev. Sicer je Litva velika za tri Slovenije (62.674 kv. km), prebivalcev pa ima le 40% več (nekaj manj kot 2,9 milijona). 

 

  

Svoja poročila začenjam s kongresnimi predlogi. Vsi aktivni dopisniki ste jih prejeli po elektronski pošti v obravnavo skupaj s komentarjem in namero glede glasovanja. Na glasovanje lahko vplivate tako, da mi pošljete argumentirane razloge, zakaj bi bilo dobro glasovati drugače. V tem članku pomembne predloge navajam brez dodatnih komentarjev. Vseh 42 predlogov vam je v originalu dostopnih na strani ICCF: https://www.iccf.com/Proposals.aspx?id=72

 

Predlog št. 10: V skladu z modernimi družbenimi smernicami se predlaga ukinitev vseh tekmovanj, ki so povezani s spolom ali starostjo igralca:

  • Žensko svetovno prvenstvo.
  • Ženska olimpijada.
  • Svetovni pokal za veterane.

za nadaljevanje branja kliknite 'več ...' (spodaj) 

Več ...
 
Rating lista ICCF 2019/3 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Novi najboljši uvrstitvi Borštnika in Babiča!

 

Objavljena je tretja rating lista za leto 2019, ki bo veljala od julija do septembra. Nove ratinge najdete na spletni strani ICCF.

 

Naš najboljši na lestvici Aleš Borštnik se je v svetovnem merilu povzpel še dve mesti višje in je zdaj že 11., kar je spet nov slovenski rekord. Sicer pa nič posebej novega. Slovenci se še vedno držimo dolgoletnih standardnih uvrstitev. Približno 20 igralcev imamo med prvih 1000 na svetu, za tak dosežek pa je potreben rating okrog 2400. 

 

Nove rekorde dosegamo tudi na lestvici 'Šah 960'. Tukaj veljajo za uvrstitev na lestvico nekoliko drugačni kriteriji, saj se ne upošteva pogoja 30 odigranih partij. Naš najboljši Darko Babič je trenutno drugi na svetu, med prvo deseterico pa imamo kar 3 naše igralce. 

 

 

{jcomments on}

 

 

 
SLO CORR 2019 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

RAZPIS ZA ORGANIZATORJA

 

Tudi letošnjo jesen bomo dopisni šahisti Slovenije organizirali svoje običajno letno srečanje na lokaciji izbranega organizatorja. Organizator lahko izbere termin, ki pa mora biti sobota, 7. ali 14. septembra.

 

 

Minimalni pogoji: 

  • sejna dvorana za 30 udeležencev,
  • kosilo ali malica,
  • šahovske garniture in ure za priložnostni turnir,

 

Dodatna ponudba:

  • jutranja kavica, sok,
  • praktične nagrade za najboljše na turnirju,
  • ogled krajevnih znamenitosti,
  • presenečenja ...

 

Prijave sprejemamo do 10. avgusta na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Svet za dopisni šah bo do 15. 8. 2019 izbral organizatorja, ki bo ponudil najboljše pogoje. Takoj ko bo izbran letošnji organizator, bomo začeli z intenzivno promocijo kraja na tej spletni strani in na socialnih omrežjih. 

 

{jcomments on} 

 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

stran 6 od 99

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.