SLO CORR 2016 in nova organizacija! PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

Upravni odbor Šahovske zveze Slovenije je na svoji seji 1. 6. 2016 sprejel naslednji sklep:

 

Dopisne šahiste, odbor za problemski šah in odbor sodnikov se pozove, da ustanovijo svoje društvo, preko katerega bodo sami pobirali članarine in kandidirali na razpise za sredstva.

 

Letošnji zbor dopisnih šahistov je volilni. V kolikor bo obveljal sklep UO ŠZS, bodo tudi naše volitve potekale v tem duhu. Potrebno bo izvoliti organe novoustanovljenega društva. Premisliti moramo tudi o nazivu društva, o vodenju računovodstva in druge podpore ter tudi na pridobitvanje sponzorjev ne smemo pozabiti.

 

RAZPIS ZA ORGANIZATORJA

 

Tudi letošnjo jesen bomo dopisni šahisti Slovenije organizirali svoje običajno letno srečanje na lokaciji izbranega organizatorja. Organizator lahko izbere termin, ki pa mora biti sobota, 3. ali 10. septembra.

 

 

Minimalni pogoji: 

 • sejna dvorana za 30 udeležencev,
 • kosilo ali malica,
 • šahovske garniture in ure za priložnostni turnir,

Dodatna ponudba:

 • jutranja kavica, sok,
 • praktične nagrade za najboljše na turnirju,
 • ogled krajevnih znamenitosti,
 • presenečenja ...

Prijave sprejemamo do 20. julija na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Svet za dopisni šah bo do 31.7.2014 izbral organizatorja, ki bo ponudil najboljše pogoje. Takoj ko bo izbran letošnji organizator, bomo začeli z intenzivno promocijo kraja na tej spletni strani in na socialnih omrežjih Facebook in Twitter.

 

FOTOZGODBA 2012 - Črna na Koroškem (klik ...)

 

 
9. SVETOVNI POKAL ZA VETERANE PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

 

Mednarodna dopisna zveza v sodelovanju z angleško nacionalno zvezo organizira 9. Svetovni pokal za veterane. Turnir je že tradicionalno organizirahn v 3 stopnjah: predtekmovanje, polfinale in finale. Vsaka stopnja trajua 18 mesecev. Predtekmovanje bo potekalo takole:

 • Pravica do nastopa: rojeni 1. 9. 1956 in starejši
 • Igralcev v skupini: 11 - 13
 • Igralni čas: 40 dni za vsakih 10 potez
 • Začetek tekmovanja: 1. 9. 2016
 • Število prijav na igralca: ni omejeno
 • Prijavnina: 15 € za vsako prijavo
 • Podrobnosti: Na strani ICCF

Prijave pošljite na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. najkasneje do 20. 7. 2016. Prijava naj vsebuje:

 • Ime in priimek
 • datum rojstva
 • elektronski naslov
 • telefonska številka
 • število prijav posameznega igralca

 

 
Ratingi ICCF PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

 

 

 

 
MEDNARODNI RAZPISI PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

 

 

 

Polfinalni turnirji za svetovno prvenstvo

 

Iz pisarne ICCF smo prejeli razpis rednega letnega ciklusa polfinalnih turnirjev za posamično svetovno prvenstvo. Originalni razpis najdete med novicami na uradni strani ICCF.

Glede na pretekle dosežke imajo neposredno pravico nastopa naslednji slovenski igralci: Bojan Fajs, Stanko Kovač in Klemen Sorčnik. Poleg imenovanih imajo neposredno pravico nastopa igralci, ki izpolnjujejo vsaj enega od naslednjih kriterijev:

 • Igralci z naslovom IM in ratingom > 2500,
 • Igralci z naslovom SIM in ratingom > 2450,
 • Igralci z naslovom GM in ratingom > 2400,
 • Igralci z ratingom > 2550,
 • 1 igralec z ratingom > 2400, ki ne izpolnjuje drugih pogojev in ga nominira nacionalna zveza.

Igralca po zadnji alineji bo izbral reprezentančni selektor po posvetovanju z ostali člani Sveta za dopisni šah. Neposredni upravičenci in igralci, ki želite biti nominirani, se morate prijaviti najkasneje do 20. 4. 2016 na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Začetek tekmovanja je 20. 6. 2016.

 

 

Nevzat Suer Memorial 2016

 

Turška dopisna zveza je razpisala dva pozivna turnirja. Zaradi oddaljenosti začetka turnirja (30. 8. 2016) in razpisnih pogojev, bom vaše prijave organizatorju posredoval sproti, tako kot jih bom od vas prejemal. Osnovni pogoj za sprejem tujih igralcev je višji rating ICCF po stanju 2016/3. Končni rok za prijave je 31. 7. 2016. Prijave pošljite na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Število prijav ni omejeno, ker je končna izbira nastopajočih v domeni organizatorja.

 

Turnir A

Kategorija: VII-IX+

Število igralcev: 13-17

Nagradni sklad: 2000 USD

Zahtevani rating: 2450+ (2016/3)

 

Turnir B

Kategorija: III-VI+

Število igralcev: 13-17

Nagradni sklad: 1000 USD

Zahtevani rating: 2350+ (2016/3)

 

 

Odprti tristopenjski turnir španske zveze AEAC

 

Nacionalna zveza Španije AEAC ob svojem 15. jubileju razpisuje odprti tristopenjski turnir. Pravico udeležbe imajo vsi igralci. Igralci z ratingom 2300+ se bodo lahko prijavili neposredno v polfinale (startnina 10 EUR). Posameznik se lahko prijavi za nastop v več predtekmovalnih skupinah, vendar mu bosta upoštevani največ dve normi za nastop v polfinalu.

Predtekmovanje se bo začelo 30. 7. 2016. Čas za razmišljanje je na prvih dveh stopnjah 10/40, v finalu pa standardno 10/50. Prvouvrščeni in odgovarjajoče število drugouvrščenih se uvrsti v naslednjo stopnjo tekmovanja. Nagradni sklad v finalu je 400/250/150/125/75 EUR.

Startnina je v predtekmovanju 5 EUR za posamezno prijavo. Vsaka nacionalna zveza ima na razpolago 10 brezplačnih prijav. Formula za koriščenje brezplačnih prijav za slovenske igralce je: prvih 10 osnovnih prijav posameznih igralcev. Če je teh < 10 so brezplačne tudi druge prijave po času prijave do dopolnitve kvote 10 itd.

Prijave pošljite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. do 31. 5. 2016.

 

 
18. DOPISNA OLIMPIJADA PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

SLOVENIJA DRUGA NA SVETU!

 

SLOVENIJA VELESILA

DOPISNEGA ŠAHA!

Posnetek prispevka iz oddaje

 na TV SLOVENIJA 1

 

Po več kot treh letih se je končala 18. olimpijada v dopisnem šahu. Slovenija je osvojila drugo mesto in SREBRNO MEDALJO, kar je daleč največji ekipni uspeh v vsej zgodovini slovenskega dopisnega šaha. V slovenski ekipi so nastopili: Marjan Šemrl, Iztok Brunšek, Aleš Borštnik, Jernej Šivic, Danilo Korže in Borko Bošković.

 

 

Olimpijski zmagovalci so postali Nemci, ki so našo vrsto prehiteli le za pol točke, bronasta medalja pa je pripadla Špancem. V finale se je iz kvalifikacij prebilo 13 ekip, končni vrstni red pa je naslednji: 1. Nemčija 41, 2. Slovenija 40,5, 3. Španija 39, 4. Rusija 38,5, 5. Italija 36,5, 6. Francija 36, 7. Slovaška 35,5, 8. Luksemburg 34,5 9. Švedska 34,5 10. Romunija 33,5 11. Izrael 33, 12. Finska 32,5, 13. ZDA 32.

 

 

S tem izjemnim rezultatom smo se Slovenci dokončno zapisali med velesile na svetovnem zemljevidu dopisnega šaha. Srebrne medalje bodo svečano podeljene na letošnjem kongresu ICCF, ki bo avgusta v nemškem mestu Bremen.

 

 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

stran 6 od 84

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.