SLOCORR 2010 bo letos v Radgoni! PDF Natisni E-pošta
Prispeval Danilo Korže   

{jcomments on}

Letos bo redno letno srečanje dopisnih igralcev spet v Radgoni, kjer je že večkrat potekalo pod skrbno organizacijo dr. Ivana Rihtariča. Tudi letos bo tako.

Dobili se bomo v soboto, 4. septembra. Okvirni program srečanja bo takšen:

9:00: zbiranje pred Ljudsko univerzo v Gornji Radgoni (Trg svobode 4)

9:15-9:45  jutranja kavica v bližnji slaščičarni Pikapolonica

10:00-11:30  letna seja dopisnkov na Radgonskem gradu (možnost parkiranja)

12:00-13:00 kosilo (pri rezervaciji naj vegetarijanci to napovedo)

13:00-15:30 pospešeni turnir (9 kol, 10 minut po igralcu)

15:30 zaključna degustacija in podelitev nagrad.

Kot prejšnja leta bo tudi letos udeležba za vse dopisne šahiste brezplačna (plačajo edino vsak svoj prevoz na mesto dogodka).

Prosim, da čimprej sporočite vaše prijave, tako da izpolnite spodnji obrazec.

Obrazec za prijavo - Vegetarijanci prosimo zapišite, da želite takšen obrok

VLJUDNO VABLJENI!

 
Najbolj plodno obdobje SLO moštvenih nastopov do sedaj PDF Natisni E-pošta
Prispeval Andrej   

{jcomments on}Kongres v Gornji Radgoni bo letošnji glavni dogodek SLO dopisnega šaha v organizaciji neumornega dr.Rihtariča, ki nas vedno preseneti in vsakič znova demonstrira odlično organizacijo in pregovorno gostoljubnost. Kdor se takega kongresa do sedaj še ni udeležil, je kar precej zamudil, že v septembru pa ima možnost dodobra spoznati SLO dopisno šahovsko metropolo, kjer smo dopisniki prav po kraljevsko sprejeti.

Več ...
 
Skype za komunikacijo med dopisnimi šahisti PDF Natisni E-pošta
Prispeval Pirs Matjaz   

Nasveti Matjaža Pirša

Med najbolj aktivnimi udeleženci letošnjega srečanja slovenskih dopisnih šahistov je bil MATJAŽ PIRŠ. Matjaž je FIDE mojster, ki si že leta v Nemčiji služi kruh kot šahovski trener. Trenira tako mlade perspektivne šahiste kot tudi odrasle in pri tem uporablja izključno moderno tehnologijo. Velika večina njegovega dela poteka iz domačega naslonjača, s svojimi varovanci pa se povezuje s pomočjo spletnega sistema Skype. Prav tak način medsebojnega sodelovanja priporoča tudi dopisnim šahistom. S pomočjo sistema Skype, bi si dopisniki lahko izmenjevali koristne informacije, reprezentančne selekcije pa bi lahko zares delovale kot prave ekipe. Isti sistem je izredno primeren tudi za prenos velikih šahovskih baz, saj pri tem nismo omejeni na velikost priponke tako kot pri prenosu po elektronski pošti.

 

Več ...
 
Pozdravljeni na novi spletni strani! PDF Natisni E-pošta
Prispeval Danilo Korže   

{jcomments on}Z veseljem se oglašam z nove spletne strani dopisnih šahistov v Sloveniji, ki jo je v rekordnem času pripravil naš perspektivni dopisni igralec Gregor Vohl. Na stari strani, ki jo je vsa ta leta v glavnem vzdrževal in na njej tudi objavljal Marjan Šemrl, se zadnje tri do štiri mesece ni več kaj dosti dogajalo. Glavna razloga sta predvsem dva: Marjanova zasedenost z igranjem v finalu svetovnega prvenstva ter sprememba politike pri lastniku Bloggerja, to je Google, kjer se na prejšnji način ni več dalo objavljati novih prispevkov.

Zato smo se člani SDŠ odločili, da spletno stran prenovimo in naredimo čisto na novo, v ta namen je bila kreirana tudi nova domena www.dopisni-sah.eu, ki je zdaj naša uradna dopisna spletna stran. Imeli smo srečo, da je bil Gregor pripravljen vložiti precej truda in časa, da je stran pripravil in danes je tako daleč, da jo lahko uradno predstavimo.

Na vrhu je še vedno povezava do stare strani. Sicer boste našli glavnino informacij že tudi na novi strani: podatke o igralcih, osvojene norme za naslove, pregled tekmovanj na domači in mednarodni sceni, itd.

Stran je zasnovana tako, da bo lahko članke prispeval in sam objavljal vsak, ki bo to želel. Predhodno bi bilo dobro, da se vsak dopisni šahist registrira, nato pa lahko dobi status Administratorja, ki mu omogoči, da tudi sam objavlja nove prispevke. V forumu je že opisano, kako se to počne, zadeva je dokaj enostavna, podobna pisanju besedil v poljubnem okolju.

Zdaj je na vas, da predlagate še dodatne izboljšave spletne strani in tako pripomorete, da bo še boljša, aktualnejša in zanimivejša.

Že čez dober mesec se bomo dobili na rednem letnem srečanju dopisnikov, ki bo tudi letos na prijazen predlog Ivana Rihtariča, našega najboljšega organizatorja, v Radgoni, predvidoma 4. septembra. Kmalu (v naslednjih dnevih) bo sledil poziv za zbiranje vaših prijav na omenjeni dogodek.

Zdaj pa pričakujemo vaše odzive na novo stran!

 

Amici sumus

Danilo Korže, predsednik SDŠ

 

 
Ko je ta noč dan učiteljev PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan   

Bilo je 4.oktobra 2013.

 

 
« ZačetekPrejšnja81828384858687888990NaslednjaKonec »

stran 83 od 99

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.