Pozdravljeni na novi spletni strani! PDF Natisni E-pošta
Prispeval Danilo Korže   

{jcomments on}Z veseljem se oglašam z nove spletne strani dopisnih šahistov v Sloveniji, ki jo je v rekordnem času pripravil naš perspektivni dopisni igralec Gregor Vohl. Na stari strani, ki jo je vsa ta leta v glavnem vzdrževal in na njej tudi objavljal Marjan Šemrl, se zadnje tri do štiri mesece ni več kaj dosti dogajalo. Glavna razloga sta predvsem dva: Marjanova zasedenost z igranjem v finalu svetovnega prvenstva ter sprememba politike pri lastniku Bloggerja, to je Google, kjer se na prejšnji način ni več dalo objavljati novih prispevkov.

Zato smo se člani SDŠ odločili, da spletno stran prenovimo in naredimo čisto na novo, v ta namen je bila kreirana tudi nova domena www.dopisni-sah.eu, ki je zdaj naša uradna dopisna spletna stran. Imeli smo srečo, da je bil Gregor pripravljen vložiti precej truda in časa, da je stran pripravil in danes je tako daleč, da jo lahko uradno predstavimo.

Na vrhu je še vedno povezava do stare strani. Sicer boste našli glavnino informacij že tudi na novi strani: podatke o igralcih, osvojene norme za naslove, pregled tekmovanj na domači in mednarodni sceni, itd.

Stran je zasnovana tako, da bo lahko članke prispeval in sam objavljal vsak, ki bo to želel. Predhodno bi bilo dobro, da se vsak dopisni šahist registrira, nato pa lahko dobi status Administratorja, ki mu omogoči, da tudi sam objavlja nove prispevke. V forumu je že opisano, kako se to počne, zadeva je dokaj enostavna, podobna pisanju besedil v poljubnem okolju.

Zdaj je na vas, da predlagate še dodatne izboljšave spletne strani in tako pripomorete, da bo še boljša, aktualnejša in zanimivejša.

Že čez dober mesec se bomo dobili na rednem letnem srečanju dopisnikov, ki bo tudi letos na prijazen predlog Ivana Rihtariča, našega najboljšega organizatorja, v Radgoni, predvidoma 4. septembra. Kmalu (v naslednjih dnevih) bo sledil poziv za zbiranje vaših prijav na omenjeni dogodek.

Zdaj pa pričakujemo vaše odzive na novo stran!

 

Amici sumus

Danilo Korže, predsednik SDŠ

 

 
Ko je ta noč dan učiteljev PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan   

Bilo je 4.oktobra 2013.

 

 
Ko računalnik sam na novo odkrije Pitagorov izrek PDF Natisni E-pošta
Prispeval Castlan   

Kako stroj rešuje naloge na inteligenten način, kaj to sploh pomeni, dalje, kaj je podatkovno rudarjenje, kako se računalnik najprej uči in zatem poučuje človeka, kako v njem nastaja novo znanje, ki med drugim pomaga pri zgodnjem odkrivanju parkinsonove bolezni, kako je misleči stroj ponovno odkril Pitagorov izrek in o drugih zanimivostih govori akademik dr. Ivan Bratko, profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani in predstojnik tamkajšnjega laboratorija za umetno inteligenco.

http://www.delo.si/druzba/znanost/ko-racunalnik-sam-na-novo-odkrije-pitagorov-izrek.html

 
B 33 Sweschnikow 6.Sdb5 d6 7.Sd5 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Pirs Matjaz   

1.e4 c5 2.Sf3 Sc6 3.d4 cxd4 4.Sxd4 Sf6 5.Sc3 e5

                          6.Sdb5 d6 7.Sd5

 

Pos_06.02.2011a

Analiza

 
B 33 Sweschnikow 6.Sde2 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Pirs Matjaz   

Creator: Schachschule-Pirs, FM Matjaz Pirs

1.e4 c5 2.Sf3 Sc6 3.d4 cxd4 4.Sxd4 Sf6 5.Sc3 e5

                                 6.Sde2

 

Pos_15.01.11a

 

Analyse Sweschnikow 6. Sde2{jcomments on}

S tem prispevkom so obdelane vse stranske varijante.

Z naslednjim prispevkem se zacnejo zanimivejse teme ki bodo opremljene z vec komentarjev v besedni obliki.

 
« ZačetekPrejšnja81828384858687888990NaslednjaKonec »

stran 84 od 99

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.