Kongres ICCF - Antalya 2010 - IV PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

Prvi dan kongresa

Danes je kongres začel s svojim rednim programom. Uvodno besedo je imel Tunc Hamarat, 16. svetovni prvak, ki je sicer turške narodnosti z avstrijskim potnim listom. Za njim pa je besedo prevzel predsednik ICCF, Francoz Eric Ruch, ki je kongres tudi uradno odprl.

V prvem deluje bila na vrsti podelitev priznanj Bertl von Massow za dolgoletno delo v ICCF, sledile pa so medalje za uvrstitve na svetovnih prvenstvih. Zlati medalji sta prejela Rusa Aleksander Dronov, ki je 22. svetovni prvak in Olga Sukharova, ki je 8. svetovna prvakinja.

  

In že smo bili na vrsti mi. Z velikim veseljem sem na odru v kongresni dvorani prevzel zlate medalje za našo žensko reprezentanco - zmagovalno ekipo 7. ženske olimpijade. Podeljene so bile tudi medalje za 13. in 15. moško olimpijado.

V nadaljevanju smo obravnavali finančne zadeve. Tehničnih težav na tem področju ni več, kajti George Pyrich (finančni direktor) in Josef Mrkvička (revizor) odlično opravljata svoje delo. Tudi finančno stanje ICCF je dobro in stabilno.

{jcomments on}

 

Več ...
 
Kongres ICCF - Antalya 2010 - III PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

{jcomments on}

Začetek svetovnega kongresa se nezadržno bliža. Še dober teden je do trenutka, ko se bomo v turističnem naselju Kemer, ki je 70 km oddaljen od Antalye, srečali delegati nacionalnih zvez. Prihajajo še zadnji kongresni dokumenti - tokrat bom ponovno povzel le najbolj zanimive in za nas pomembne izvlečke.


Zanimivo je poročilo Gerharda Binderja, komisarja ICCF za rating sistem. Njegovo glavno opažanje je, da se neaktivni igralci predolgo nahajajo na rating listi. Vodilni na svetovni lestvici (Elwert) že dve leti ni končal nobene partije. Podobno velja za štiri igralce iz prve deseterice in sedem iz dvajseterice. Binder predlaga, da naj bi se v bodoče iz objavljene rating liste izločali igralci, ki v zadnjih dveh (treh) letih niso končali nobene partije. Rating jim seveda ostaja, le objavljal se ne bi.

Razprava v forumu

 

Več ...
 
Kongres ICCF - Antalya 2010 - II PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

altSvetovni turnirski direktor Frank Geider je v uradni dokument, ki gre v potrditev na letošnji kongres, uvrstil tudi memorialni turnir Andreja Šuštaršiča, ki bo predvidoma X.-XII kategorije in se bo začel v prvi polovici naslednjega leta.

Naš dragi prijatelj Andrej Šuštaršič, ki nas je lansko leto nepričakovano zapustil, ima neprecenljive zasluge za razvoj dopisnega šaha v Sloveniji v tem desetletju. Spomnimo se samo, kako smo bili v vsakem trenutku založeni z najnovejšimi motorji in kako smo tudi  zato  imeli prednost pred konkurenco. Andrejeve računalniške grafike so fenomenalne, še posebej, če imamo v vidu, da je bilo njegovalto gibanje zaradi bolezni, omejeno na skrajni minimum.

Američan Michael Millstone je pripravil posebno poročilo, ki vsebuje kar nekaj predlogov za razpravo na kongresu.

{jcomments on}

       

Več ...
 
Kongres ICCF - Antalya 2010 - I PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

{jcomments on}Tudi letos se bom kot delegat Slovenije udeležil kongresa ICCF, ki bo od 2. do 9. oktobra - tokrat na zares lepi lokaciji. Prizorišče kongresa je namreč hotel Limra v mestu Kemer, ki leži ob sredozemski obali Turčije, kakih 70 km od Antalye.


Spletna stran kongresa

Več v forumu

Kongresnega gradiva zaenkrat še ni kaj dosti. Ko bo prihajalo, boste o pomembnih stvareh sproti obveščeni. Zadnji rok za nominiranje nosilcev novih naslovov pa je bil 24. julij.

Slovenija bo tako uradno dobila novega velemojstra, dva starejša mednarodna mojstra ter tri mednarodne mojstre. Letošnja bera medalj je rekordna - vseh skupaj je 11, kajti zlate medalje bodo prejele tudi naše dame za zgodovinsko zmago na 7. olimpijadi. Če bo šlo tako naprej, si bo kmalu potrebno omisliti podobno vrečo, s kakršno vsako leto prihaja na oder nemški delegat dr. Fritz Baumbach ...

 
24. Svetovno prvenstvo XXI. PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Vsi članki 

 

Ogromno dela za "čisto malo več"

Veliko sem razmišljal o tem, katero bi bilo najpomembnejše sporočilo, ki ga lahko dam slovenskim dopisnikom po osvojitvi naslova svetovnega prvaka. Brez vsakega dvoma je najvažnejše sporočilo tisto, ki sem ga podal že v podnaslovu tega prispevka: Ogromno dela za "čisto malo več".

Veliko se vas je v življenju že srečalo s tako imenovanim Paretovim načelom. Govori o nenavadnem pravilu, da nam 20% truda zagotavlja 80% uspeh. Če želimo, da bi bil naš uspeh 100% pa moramo v delo vložiti še preostalih 80% - torej kar 5x več. 

Načelo je zelo uporabno v ekonomiji, kjer recimo vemo, da nam 20% strank prinaša 80% dobiček ali da če vložimo v projekt 20% dela, ga bomo »skoraj dokončali« nekje okrog 80%, kar nam največkrat povsem zadostuje. To razmerje 80/20 seveda ne smemo jemati ravno strogo matematično, saj gotovo obstajajo v različnih primerih manjša ali večja odstopanja.

To pravilo deluje tudi v dopisnem šahu. Z 20% vloženega dela, bo naš uspeh 80%, kar nam morda celo zadostuje. Če pa smo se namenili doseči vrhunski rezultat, potem bomo morali ugrizniti v kislo jabolko in vložiti 5x več dela in truda.

Več ...
 
« ZačetekPrejšnja81828384858687888990NaslednjaKonec »

stran 85 od 98

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.