Kongres ICCF - Antalya 2010 - VI PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Tretji dan kongresa

Tematika dopoldanskega dela je bila bolj primerna za fotografiranje, kot za neposredni prenos. Povzetek bom skušal napisati v popoldanskem delu.

Zjutraj so bila najprej podeljena priznanja za uspehe na conskih tekmovanjih, med drugim tudi za nove evropske prvake. Novi častni član mednarodne organizacije ICCF je postal nemški delegat in predsednik njihove zveze dr. Fritz Baumbach.

Potem pa so bila na vrsti priznanja za mednarodne naslove, ki so jih igralci osvojili v preteklem letu. Ob podelitvi sem ugotovil, da je Slovenija po številu letošnjih naslovov šesta na svetu v absolutnem smislu. Pred nami so le Nemčija s 33 naslovi ter Rusija, ZDA, Italija in Poljska, ki so osvojile le nekaj naslovov več kot mi. Glede na število prebivalcev pa smo gotovo z velikim naskokom čisto na vrhu.

Prejeli smo 6 medalj in priznanj (Aleš Borštnik kar dvakrat!), naslednji slovenski igralci pa se od danes naprej lahko tudi uradno ponašajo z mednarodnimi naslovi:

IZTOK BRUNŠEK - velemojster

MATEJ KERŠIČ - višji mednarodni mojster

ALEŠ BORŠTNIK - višji mednarodni mojster

MATJAŽ PIRŠ - mednarodni mojster

MILAN HORVAT - mednarodni mojster

Dopoldanski del se je nadaljeval s potrjevanjem bodočih turnirjev, ki so bodisi del uradnega programa ICCF, ali pa so jih predlagale posamezne države članice.

 

Več ...
 
Kongres ICCF - Antalya 2010 - V PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Drugi dan kongresa

Pravkar začenjamo drugi dan kongresa in prvič bom poskušal z neposrednim, na žalost le pisnim prenosom dogajanja v kongresni dvorani.

Včerajšnji otvoritveni banket se je zavlekel pozno v noč v prijetnih in tudi koristnih pogovorih z drugimi delegati. Vse skupaj se je dogajalo ob točilnem pultu  v naravnem okolju, kar je za kongrese ICCF prava posebnost. Posebne časti je bil deležen nemški delegat in tudi svetovni prvak dr. Fritz Baumbach, ki je ob svojem 75. rojstnem dnevu prejel velikansko torto in seveda naše čestitke.

George Pyrich je predstavil formulo za povračilo stroškov kongresa funkcionarjem ICCF. Približno 70% stroškov udeležbe na kongresu dobijo povrnjenih iz fonda ICCF, kar znaša okvirno 15.000€ za vse skupaj. Poslušamo tudi podrobno finančno poročilo o poslovanju v preteklih letih in istočasno plan za naslednja leta. Letni proračun organizacije se giblje okrog 100.000€ letno. Največ dohodka prinašajo svetovni individualni turnirji, liga šampionov in svetovni pokal. Na stroškovni strani pa so največji porabniki kongres ICCF, spletni strežnik  ter stroški marketinga in reklamiranja.

 

 

Več ...
 
Kongres ICCF - Antalya 2010 - IV PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

Prvi dan kongresa

Danes je kongres začel s svojim rednim programom. Uvodno besedo je imel Tunc Hamarat, 16. svetovni prvak, ki je sicer turške narodnosti z avstrijskim potnim listom. Za njim pa je besedo prevzel predsednik ICCF, Francoz Eric Ruch, ki je kongres tudi uradno odprl.

V prvem deluje bila na vrsti podelitev priznanj Bertl von Massow za dolgoletno delo v ICCF, sledile pa so medalje za uvrstitve na svetovnih prvenstvih. Zlati medalji sta prejela Rusa Aleksander Dronov, ki je 22. svetovni prvak in Olga Sukharova, ki je 8. svetovna prvakinja.

  

In že smo bili na vrsti mi. Z velikim veseljem sem na odru v kongresni dvorani prevzel zlate medalje za našo žensko reprezentanco - zmagovalno ekipo 7. ženske olimpijade. Podeljene so bile tudi medalje za 13. in 15. moško olimpijado.

V nadaljevanju smo obravnavali finančne zadeve. Tehničnih težav na tem področju ni več, kajti George Pyrich (finančni direktor) in Josef Mrkvička (revizor) odlično opravljata svoje delo. Tudi finančno stanje ICCF je dobro in stabilno.

{jcomments on}

 

Več ...
 
Kongres ICCF - Antalya 2010 - III PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

{jcomments on}

Začetek svetovnega kongresa se nezadržno bliža. Še dober teden je do trenutka, ko se bomo v turističnem naselju Kemer, ki je 70 km oddaljen od Antalye, srečali delegati nacionalnih zvez. Prihajajo še zadnji kongresni dokumenti - tokrat bom ponovno povzel le najbolj zanimive in za nas pomembne izvlečke.


Zanimivo je poročilo Gerharda Binderja, komisarja ICCF za rating sistem. Njegovo glavno opažanje je, da se neaktivni igralci predolgo nahajajo na rating listi. Vodilni na svetovni lestvici (Elwert) že dve leti ni končal nobene partije. Podobno velja za štiri igralce iz prve deseterice in sedem iz dvajseterice. Binder predlaga, da naj bi se v bodoče iz objavljene rating liste izločali igralci, ki v zadnjih dveh (treh) letih niso končali nobene partije. Rating jim seveda ostaja, le objavljal se ne bi.

Razprava v forumu

 

Več ...
 
Kongres ICCF - Antalya 2010 - II PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

altSvetovni turnirski direktor Frank Geider je v uradni dokument, ki gre v potrditev na letošnji kongres, uvrstil tudi memorialni turnir Andreja Šuštaršiča, ki bo predvidoma X.-XII kategorije in se bo začel v prvi polovici naslednjega leta.

Naš dragi prijatelj Andrej Šuštaršič, ki nas je lansko leto nepričakovano zapustil, ima neprecenljive zasluge za razvoj dopisnega šaha v Sloveniji v tem desetletju. Spomnimo se samo, kako smo bili v vsakem trenutku založeni z najnovejšimi motorji in kako smo tudi  zato  imeli prednost pred konkurenco. Andrejeve računalniške grafike so fenomenalne, še posebej, če imamo v vidu, da je bilo njegovalto gibanje zaradi bolezni, omejeno na skrajni minimum.

Američan Michael Millstone je pripravil posebno poročilo, ki vsebuje kar nekaj predlogov za razpravo na kongresu.

{jcomments on}

       

Več ...
 
« ZačetekPrejšnja81828384858687888990NaslednjaKonec »

stran 86 od 99

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.